Kanser Hastası Aydeniz'in Tedavisi İçin 250 Bin Dolar Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastası Aydeniz'in Tedavisi İçin 250 Bin Dolar Gerekiyor

Kanser Hastası Aydeniz\'in Tedavisi İçin 250 Bin Dolar Gerekiyor

EDİRNE geçen yıl sinirlerde oluşan bir tür kanser olan nöroblastom teşhisi konulan 15 yaşındaki Aydeniz Şipşak'ın yurt dışında tedavi görmesi için gereken 250 bin dolarlık masrafı karşıyalayan ailesi, Edirne Valiliği'nden izin alıp yardım kampanyası başlattı.

19.10.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE geçen yıl sinirlerde oluşan bir tür kanser olan nöroblastom teşhisi konulan 15 yaşındaki Aydeniz Şipşak'ın yurt dışında tedavi görmesi için gereken 250 bin dolarlık masrafı karşıyalayan ailesi, Edirne Valiliği'nden izin alıp yardım kampanyası başlattı. Okula gitmeyi çok özlediğini anlatan Aydeniz, birçok hayali olduğunu belirterek yaşamak istediğini söyledi.

Edirne'nin Fatih Mahallesi'nde oturan 39 yaşındaki Ülkü ve 41 yaşındaki Aykut Şipşak çiftinin oğulları Aydeniz'e geçen yıl bacağındaki ağrılar nedeniyle gittiği hastanede sinirlerde hücrelerinde oluşan bir tür kanser olan nöroblastom teşhisi konuldu. Hastalığı 4'üncü ve ölümcül seviyede olduğu belirlenen Aydeniz, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Onkoloji Bölümünde tedavi altına alındı. Bir yıl içerisinde 3'ü riskli 6 kez ameliyat olan Aydeniz, halen radyo terapi görmesine karşın hayati tehlikeyi atlatamadı. Son girdiği ameliyatta ise kalp damalarındaki tümör temizlenirken, aşırı kanama olduğu hayatı riske edilmedi ve başarısızla sonuçlandı. Baba Aykut Şipşak, oğlunun her gün devam eden tedavisi için geçen yıl özel bir şirkette satış temsilciliği yaptığı işinden ayrıldı. Eşi Ülkü'ye ise kas hastalığı olan myastenia gravis teşhisi konuldu. Eşinin yanı sıra oğlunun da tedavisi için büyük çaba harcayan Aykut Şipşak, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletindeki bir kanser araştırma merkezi ile irtibat kurdu.

VALİLİK İZNİ KAMPANYA BAŞLATTI

Yapılan görüşmelerin ardından Aydeniz'in tedavisi için 250 bin dolara ihtiyaç olduğu belirlendi. Edirne Valiliği'nden ülke çapında yardım kampanyası başlatmak için izin alan Aykut Şipşak, oğlunu yaşatabilmek için elinden gelen her şeyi yapmak istediğini söyledi. Hastalığın teşhisi konulduğu günden bu yana büyük bir mücadele içerisinde olduklarını ifade eden Şipşak, "Oğluma 1 yıl önce bacağındaki ağrıları için gittiğimiz hastanede nöroblastom teşhisi konuldu. 4'ncü ve ölümcül evrede şuanda. Risk altındaki grupta. Normal kanser protokolünü görüyoruz. Bundan sonra hocalarımız, doktorlarımız tek çaremizin yurt dışı ve deneysel ilaçlarla olabileceğini söyledi. Bizim yıldır kanserle savaşımız sürüyor. Onkoloji bölümünde savaş veriyoruz. Oğlumun tedavisi sağlığı bizim için çok önemli, oğlumun yaşaması için tedavi olup kurtulması gerekiyor. Türkiye genelinde 1 senelik Edirne Valiliği'nden yardım toplama izni aldık. Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde bir kanser araştırma merkeziyle irtibat kurduk. Bize tedavi için 250 bin dolar ve daha fazlası olabileceğini söyledi. Yardım kampanyasını bunun içi başlattık. Oğlumun yaşamasını istiyoruz" dedi.

Aydeniz'in annesi Ülkü Şipşak ise bir sene içerisinde çok kötü günler geçirdiklerini belirterek, "Aydeniz için çok zor günler oldu. Şuana kadar hepsini atlattık, bundan sonra tedavisi için tüm herkesten destek bekliyoruz. Bütün isteğimiz Aydeniz'in sağlığına kavuşması. Başka bir dilediğimiz yok" diye konuştu.

'OKULA GİTMEYİ ÖZLEDİM'

Hacı İlbey Orta Okulu'ndan mezun olduktan sonra hastalığı nedeniyle liseye başlayamayan Aydeniz Şipşak, en çok okula gitmeyi ve arkadaşlarını özlediğini söyledi. Koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu ve maçları takip etmeye çalıştığını anlatan Aydeniz, "Ben iyileştiğimde hayalim okula gitmek ve sonra çalışmak istiyorum. Okulun değerini en iyi ben anlarım herhalde. İyileşirken, gezmek, dolaşmak istiyorum. Şuanda hasta olduğum için bir yere gidemiyorum, evde durmak zorundayım. Hastanede tedavi oluyorum. Yurt dışına gitme konusunda düşünceliyim, nasıl oluyor bilmiyorum. Merak ediyorum. Galatasaraylıyım ama maçlarını takip etmeye çalışıyorum. Tüm zamanımı evde geçiriyorum, oyun oynuyorum. Babam ve annemle sohbet ediyorum. Hayalim müteahhit olmak istiyorum. Bunun için liseyi ve üniversiteyi bitirmek istiyorum" diye konuştu.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanser Hastası Aydeniz'in Tedavisi İçin 250 Bin Dolar Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement