Kanser Hastası Rolünü Oynayan Oyuncu Kanser Olduğunu Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastası Rolünü Oynayan Oyuncu Kanser Olduğunu Öğrendi

Kanser Hastası Rolünü Oynayan Oyuncu Kanser Olduğunu Öğrendi

Meme kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla çekilen kamu spotunda oynadıktan sonra meme kanserine yakalandığını öğrenen oyuncu Gülşen Madan, tedavi sürecinde yaşadıklarını anlatacağı kısa bir film çekmek istiyor.

07.09.2018 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meme kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla çekilen kamu spotunda oynadıktan sonra meme kanserine yakalandığını öğrenen oyuncu Gülşen Madan, tedavi sürecinde yaşadıklarını anlatacağı kısa bir film çekmek istiyor. Meme kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla 2016'nın Nisan ayında çekilen bir kamu spotunda rol aldıktan dokuz ay sonra meme kanserine yakalanan 38 yaşındaki oyuncu Gülşen Madan, hastanede yaşadıklarını ve tedavi sürecinde gördüklerini anlatacağı bir film çekmek istiyor. 2016 yılında Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nden (KETEM) kanserle ilgili kamu spotunda oynama teklifi geldiğini belirten Madan, "Kamu spotunda oynadığım süreçlerde ben kendi kanserli, tümörlü hücrelerimi besliyormuşum, hiç haberim yok" dedi. Yaşadıklarını anlatan Madan, "Belli bir süre sonra kol altımda bir beze keşfettim. O beze çok kısa süre sonra meme üzerinde bayağı büyük bir kitleye dönüşmüş. Farkındayım ama bu kadar kısa sürede bu kadar büyük bir şey nedir, beklemiyordum" diye konuştu. Hastanedeki tetkik sonuçlarını doğum günü olan 15 Ocak'tan bir gün sonra aldığını ve meme kanseri olduğunu öğrendiğini belirten Madan, 30 Ocak'ta ameliyat olduğunu ancak ameliyattan önceki 10 gün hastanede yattığını söyledi. Hastanede yattığı süre boyunca özel oda istemediğini, koğuşta kaldığını, diğer hayatları görmek istediğini dile getiren Madan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O 10 gün apayrı bir süreçti zaten. Bir buçuk yıldır tedavi görüyorum. Kemoterapim çok yeni bitti. Saçlarım uzamaya başladı. Bir ay ışın tedavisi gördüm. Çok şükür iyi gidiyoruz ama bu süreçte beni mutlu eden, gülümseten hiçbir şey olmadı."

KISA FİLM İÇİN DESTEK BEKLİYOR Hastanede gördüklerini kısa filmle anlatmak istediğini dile getiren Madan, "O hayatlara dokunmak için yazdım çizdim. Bir kısa film projem var benim ve bu projem için maddi desteğe ihtiyacım var" dedi. Filmin çok ruhani ve rahmani olduğunu ve isminin ise "Canlanış" olduğunu söyleyen Madan, "Hem bedensel hem de ruhani bir canlanış. Bedensel canlanıştan kastım temizlenmek, şifalanmak" ifadelerini kullandı. Kanser dernekleriyle ilgili araştırmalar yaptığını da belirten Madan, İzmir merkezli Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneğinden Ahmet Faruk Taş ve Mevlüt Yılmaz'a ulaştığını dile getirdi. Madan, dernekten destek aldığını ancak maddi destek için yardım beklediğini ifade etti. Madan, filme destek vermek isteyenlerin Gülşen Madan olarak sosyal medya hesaplarından kendisine ulaşılabileceğini kaydetti.

"BİR BUÇUK YILLIK SÜREÇTE BENİ MUTLU EDEN HİÇBİR ŞEY ŞEY GÖRMEDİM"

Farkındalığı biraz daha yükseltmek adına film çekmek istediğini anlatan Madan, "Çünkü insanlar hem kanserle savaşıyorlar hem de aile bireyleriyle savaşıyorlar. Bir buçuk yıllık süreçte beni mutlu eden hiçbir şey görmedim. Kanseri matastaz yaptı diye kocası iki çocuklu bir kadını terk etti. Lösemi bir hastasını üniteye bırakan bir insan, kadıncağız 10-15 dakika sonra kan kusmaya başladı" ifadelerini kullandı. Madan, diğer memesinde de kitle olduğunu ancak "meme kanseri" temalı bu kısa filmi çektikten sonra tedavi olacağını, bir operasyon daha geçireceğini kaydetti.

"SEVGİYLE KABUL ETMESEYDİM BAŞA ÇIKAMAZDIM" Hastalığı "yapacak bir şey yok" diyerek sevgiyle kabul ettiğini söyleyen Madan, "Kişi, ne olursa olsun kendini sevmeli, kendiyle barışık olmalı. Sevgiyle kabul etmeseydim başa çıkamazdım. Çünkü onların hayatlarına dokunurken orada kendi hayatımda da kendi verdiğim savaşlarım var" dedi. Film için gereken destek geldiğinde hemen projeye başlamak istediğini ifade eden Madan, "Kendim yazdım, kendim oynayacağım. Oyuncu kadrosuyla ilgili de kafamda düşüncelerim var. Mesela Vahide Gördüm, Vahide ablayı çok istiyorum çünkü o da meme kanseri atlattı. Güzel insanlar, 'hayır' diyeceklerini sanmıyorum. Zaten insanlar maddi bir beklenti içerisinde olup da 'evet' demiyorlar bu projeye" şeklinde konuştu. Madan, filminde hastane sahnesi çok olduğu için hastane sponsoruna ihtiyaç duyduğunu da dile getirdi. Madan, çekebilirse filmin geliri ile gerekli yerlere yardımda bulunacağını, bunun için araştırma yapmasına gerek olmadığını da ifade etti. Kanser hastalarına da seslenen Madan, "Yaşadığım için biliyorum. Başından sonuna kadar kendilerini hep sevsinler" dedi. Madan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişinin kendini sevmesi, kendisini iyileştirmelidir ki yazılar var buna dair, 'Sevgi en büyük ilaçtır, reçetesi yazılmaz' gibi. Kişi kendini ne kadar sevip kendine ne kadar sarılırsa aşamayacağı, üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok. Kendine inan, kendine güven, kendinle barışık ol. Kısaca sev kendini" diye konuştu.

(Cem Geçim/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanser Hastası Rolünü Oynayan Oyuncu Kanser Olduğunu Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement