Kanser Hastasına Lise Öğretmenlerinden "Yeni Yüz" - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastasına Lise Öğretmenlerinden "Yeni Yüz"

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 5 yıl önce iltihaplı azı dişini çektirdikten sonra yakalandığı kemik kanseri yüzünden gözlerinden birini ve elmacık kemiğini kaybeden 67 yaşındaki çiftçiye, Bursa'da bir meslek lisesinde yapılan plastik elmacık kemiği ve göz takıldı.

03.04.2015 12:34  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, çiftçi İsmet Özşahin, 2010 yılında kemik kanserine yakalandı. İstanbul'da bir üniversite hastanesinde cerrahi operasyon geçiren Özşahin'in yüzünün sağ bölümündeki elmacık kemiği ve göz çukurundaki kanserli bölüm temizlendi.

Hastalığından kurtulan Özşahin'in bu kez yüzünün söz konusu kısmında çukur oluştu.
Yıllardır yüzünün deforme olan bölümünü bantla kapatarak hayatını sürdüren Özşahin, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki kontrolleriyle ilgilenen doktor tarafından Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde plastik uygulamalarla ilgilenen öğretmenlere yönlendirildi.

Öğretmenlerin yürüttüğü proje kapsamında silikondan yapılan elmacık kemiği ve plastik göz, Özşahin'e takılarak yeni bir yüze kavuşması sağlandı.

İltihaplı azı dişini çektirdi

Özşahin, kemik kanserine yakalanmadan birkaç ay önce çok ağrıyan azı dişini çektirdiğini söyledi.
Gittiği doktorun önce bu dişini çekmek istemediğini anlatan Özşahin, "Doktorum, iltihaplı olduğu için dişimi çekemeyeceğini söyledi. Dişimdeki ağrı artık dayanılmayacak durumdaydı. Diş hekimine kendi zorlamamla dişimi çektirdim" dedi.

Bu işlem sonrası ağrılarının geçmemesi üzerine başka doktorlara müracaat ettiğini ve filmlerinin çekildiğini dile getiren Özşahin, kemik kanseri tanısı konulduğunu bildirdi. Özşahin, şöyle devam etti:

"İstanbul'da bir üniversite hastanesinde önce kalan dişlerimi çektiler, sonrasında ise gözümü ve elmacık kemiğimi aldılar. Kanserli bölge temizlendi ve 5 yıl böyle yaşadım. Ardından UÜ Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Özbek, beni bu liseye yönlendirdi. Burada yüzüme plastikten elmacık kemiği ve göz yapılarak monte edildi. Çok mutluyum. Buradaki öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Beni çok mutlu ettiler. Bir diş ağrısından dolayı yaşadığım sıkıntılar herkese ibret olsun. Diş konusu kesinlikle ihmale gelmemeli, iltihaplı diş çektirilmemeli."

"Bizim için zor bir çalışmaydı"

Söz konusu lisenin Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Bölümü öğretmenlerinden Nuray Eren ise 2011 yılında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle "Kişiye Özel Protez Projesi"ni gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kendisi dahil 12 öğretmenin yer aldığı proje çerçevesinde kendilerine sağlanan 250 bin liralık bütçeyle makineler aldıklarını ifade eden Eren, şu bilgileri verdi:

"UÜ Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile irtibatlı çalışma imkanı bulduk. Bu bölümden Prof. Dr. Serhat Özbek, hastası olan Bağ-Kur emeklisi çiftçi İsmet Özşahin'i plastik elmacık kemiği yapılması için bize yönlendirdi. Çalışmamızı tamamlayarak başarılı bir şekilde yüzüne monte ettik. Bizim için zor bir çalışmaydı. Parmak gibi kulak gibi daha stabil bir kısım değildi. Yüz, görünen, iletişim kurulan en öncelikli kısımlardan biri. Bu nedenle işimize en zor olan bölümden başladık. Protezin içinde bir göz yapmamız gerekiyordu. Hepsini çok titiz bir çalışmayla tamamladık. Protezin tamamlanmasının ardından Plastik Sanatlar Uzmanı Alper Selçuk da boyamasını yaptı ve sonrasında hastamıza bunu monte ettik."

Kanser Hastasına Lise Öğretmenlerinden "Yeni Yüz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanser Hastasına Lise Öğretmenlerinden 'Yeni Yüz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement