Kanser Hastasının El Arabasıyla Hastaneye Götürüldüğü" İddiası - Son Dakika
Yerel

Kanser Hastasının El Arabasıyla Hastaneye Götürüldüğü" İddiası

Kanser Hastasının El Arabasıyla Hastaneye Götürüldüğü" İddiası

Sivas Valiliği: "Hasta eşini el arabasıyla götürdüğü iddia edilen A.U'ya ait trafik tescil kayıtlarında 3 araç bulunduğu tespit edilmiştir" "Yerinde yapılan inceleme ve görüşmelerde, A.U'ya eşiyle huzurevine yerleştirilme önerisi sunulmuş fakat kendisi kabul etmediğini beyan etmiştir"

04.07.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valiliği, "Kanser hastası kadının el arabasıyla eşi tarafından hastaneye götürüldüğü" iddialarına yer verilen haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Hasta eşini el arabasıyla hastaneye götürüyor" konulu haberler hakkında açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Habere konu olan A.U'nun eşi E.T'nin haymatlos (vatansız) statüsünde olduğu ifade edilen açıklamada, kanser hastası olduğunu ve il merkezinde ikamet ettiğini belirterek, tedavi giderlerinin karşılanması için Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) başvuran E.T'nin bu talebinin vakıf mütevelli heyetince toplantıda değerlendirildiği, heyet üyesi olan İl Sağlık Müdürü tarafından konunun incelendiği kaydedildi.

"Tedavi sürecini yarım bıraktığı tespit edilmiştir"

Tedavi ve tetkiklerinin yapılması için E.T. ile görüşüldüğü, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onkoloji Bölümünden vakıf müdürlüğünce randevu alındığı belirtilen açıklamada, "E.T, randevu gününde, vakıf personelimiz tarafından kurum aracıyla hastaneye götürülmüştür. Bölüm sekreterliğiyle yapılan görüşmede, şahsın uzman doktorla görüşerek tedaviyi kabul etmediği, gerekli tetkiklerin yapılmasına izin vermediği, tedavi sürecini yarım bıraktığı tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı'nın haberin ardından A.U, eşi E.T. ve evli oğlu T.U'nun ailesiyle yaşadığı bölgede Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, SYDV Müdürü ve uzman personelle inceleme yaptığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan tetkiklerde, vakfımız tarafından E.T'nin tedavi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için oğlu F.U'ya 2014 yılı içerisinde belirli aralıklarla 450 lira yardım yapıldığı ancak ailenin barınma yardımı konusunda herhangi bir talebinin olmadığı görülmüştür. Yerinde yapılan incelemede, aile, yerleşik, uygun bir hanede yaşamak yerine, dışarıda çadırda kalmayı bir hayat tarzı olarak gördüğü izlenimi vermiştir ayrıca haberde hasta eşini el arabasıyla götürdüğü iddia edilen A.U'ya ait trafik tescil kayıtlarında 3 araç bulunduğu tespit edilmiştir. Yerinde yapılan inceleme ve görüşmelerde, A.U'ya eşiyle huzurevine yerleştirilme önerisi sunulmuş fakat kendisi kabul etmediğini beyan etmiştir. Bunun yanında, incelemeyi yapan heyet tarafından ailelere otele yerleştirmek suretiyle geçici barınma, daha sonra ise kiralık ev bulunması halinde kira yardımı yapma önerisi teklif edilmiş olup, teklifin aileler tarafından kabul edilmesi halinde vakfımızca gerekli yardımlar yapılacaktır. Söz konusu süreç, Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanser Hastasının El Arabasıyla Hastaneye Götürüldüğü' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement