Kanser İlaçlarının Ham Maddesi Türkiye'de Üretilecek! - Son Dakika
Güncel

Kanser İlaçlarının Ham Maddesi Türkiye'de Üretilecek!

Almanya'da bio-medikal pazarında büyük yatırımlar yapan Türk girişimciler Alican Dikmen ve Burak Konukoğlu, 2015 yılı içerisinde Türkiye'de yatırım yapmak için hazır!

21.01.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun süre yapılan Ar-Ge sürecinden sonra Almanya'nın Frankfurt şehrinde kurdukları Phibio Gmbh şirketi ile biomedikal sektöründe ses getiren Türk girişimciler Alican Dikmen ve Burak Konukoğlu, 2015 yılı içinde Türkiye'de bio materyal ve stratejik önemi olan jenerik kanser ilaçlarının etken ham maddesi üzerine yatırımlarına başlayıp ülkemizde bu ürünlerin üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Phibio GmbH firmasının geliştirmiş olduğu 3. jenerasyon Genvisc ve CoreGen adlı doku rekonstrüksiyon materyallerinin de bulunduğu Dünya pazarında yıllık pazar hacmi 1.8 milyar Euro iken Türkiye'deki yıllık pazar hacmi 90 milyon TL civarında seyrediyor.

Genvisc gplus ve CoreGen, diz kireçlenmelerinin ve kıkırdak yıkımının başlangıcında, erken teşhis ve uygulama ile diz protezi ameliyatlarına gerek kalmadan tedaviyi desteklediği ve aynı zamanda kıkırdak harabiyetinin ileri seviyelerinde ise diz protezi ameliyatlarını belli dönemlerde ötelediği uzman farmakolog ve doktorlar tarafından yapılan klinik araştırmalarda onaylanmıştır. Protezlere gerek kalmadan kıkırdak harabiyetini durdurma ve hastalığın başlangıcında doku rekonstrüksiyonunu sağlamaktadır.

Genvisc ve Coregen doku rekonstrüksiyon materyalleri ile hastaların, Protez ameliyatına gerek kalmadan diz kireçlenmesine bağlı ağrı ve hareket kısıtlılıklarından kurtulmaları hedeflenmiştir.

Yeni nesil kıkırdak matriks ile proteze son!

Phibio GmbH kurucularından ve AR-GE Müdürü Alican Dikmen'e göre: Türkiye'de 400 milyon TL Pazar hacmi olan diz protezleri ile ilgili alanda bu ameliyatların bir kısmına gerek kalmadan daha basit bir operasyon yöntemi olan artroskopi yöntemi ile uygulanabilecek 6-12 ay arasında kıkırdak doku oluşumu sağlayarak kıkırdak harabiyetini tamamen ortadan kaldırıcı bir Matriks kıkırdak implantının argesini bitirmiş olup 2015 yılı içerisinde dünya ve Türkiye pazarına sunmayı hedeflemektedir.

Bu ürün ile Phibio GmbH, Türkiye'de protez ameliyatlarına ödenen yıllık 400 milyon TL'lik maliyetin daha aşağılara çekileceğini ve hastaların ameliyat sonrası yaşadıkları ağrı, hareket kısıtlılığı ve kontroendikasyonların önüne geçerek hasta memnuniyetini hedeflemektedir.

Kanser ilacı etken maddesinde dışa bağımlılığa son!

Alican Dikmen Türkiye'de son 10 yılda ilaç için ithalata 60 milyar dolar harcandığını belirterek bu oranın yerli üretim ile azaltılabileceğini belirterek katma değeri yüksek olan jenerik (eşdeğer) kanser ilacı etken ham maddelerinin ülkemizde üretilmesi için 2015 yılında yatırımlarını ülkemizde yapılacağını belirtti. Türkiye'nin bu alanda ithalata harcadığı para, ihracatın 9 katı kadar gerçekleşiyor. Şirket ithalata bağımlı olduğumuz bu ürünlerde bağımlılığımızın azaltılmasını ve Türkiye'den tüm dünyaya ihracatını yapmayı hedeflliyor.

Yerli üretim ile birlikte kanser ilaç fiyatlarının da buna bağlı olarak düşeceğini belirten Dikmen, "Bu yatırım ile birlikte ülkemizde kanser ilacı üretimi yapan firmaların da dışa bağımlılığını kaldırarak bütçesel anlamda maliyetlerin düşmesine katkı yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle satın alma gücü düşük olan kitleler de kanser ilaçlarına rahatlıkla erişebilecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kanser İlaçlarının Ham Maddesi Türkiye'de Üretilecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
    02:03 Bozüyük'te devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Erhan Ç. yönetimindeki tır yol kenarına devrildi. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücünün hayatını kaybettiğini tespit etti.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    01:57 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement