Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kanser Kaderimiz Olmayacak" Projesi

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesi konferansları Bursa'da gerçekleşecek konferans ile devam edecek.

15.04.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen "Kanser Kaderimiz Olmayacak" projesi konferansları  Bursa'da gerçekleşecek konferans ile devam edecek.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Bursa şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, LÖSEV tarafından yürütülecek proje kapsamında, 2015 yılı boyunca yurt çapında belirlenen 15 merkezi il ve çevresinde kanser hastalığında toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla  bir dizi seminer, konferans ve aile ziyaretleri gerçekleştiriliyor.

"Kanser Kaderimiz Olmayacak" sloganıyla başlatılan proje kapsamında kamuoyuna, işverenlere ve hastalara temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konuları hakkında bilinçlendirme seminerleri veriliyor. Proje sonunda, yapılan çalışmalar ve alınan geri bildirimler doğrultusunda bir sonuç bildirgesi yayınlanması ve kanun yapıcılara yasal mevzuat konusunda bir dizi öneri paketi sunulması hedefleniyor.

Hastalar, hasta yakınları, sağlıklı bireyler, işverenler, devletin ilgili makamları, kamu kuruluşları yetkililerinin de katılacağı konferanslar sonrasında yasada olan ve uygulanmayan ve yasada olması gereken fakat olmayan konularda öneri paketleri hazırlanacak ve bu öneri paketleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, milletvekillerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığı'na sunulacak.

Proje kapsamında belirlenen Bursa ili konferansı ise 21 Nisan Salı günü, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi-Merinos Salon'da 14: 00-16: 00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bursa'dan sonra da Çorum, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep ve Batman illerinde konferanslar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanser Kaderimiz Olmayacak' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement