Kanser Karşıtı Mesaja Ceza - Son Dakika
Spor

Kanser Karşıtı Mesaja Ceza

İspanya Futbol Federasyonu, Real Jaenli futbolcu Jonathan Mejia Ruiz’e, formasının altına giydiği tişörtte yazan kanser karşıtı mesaj sebebiyle ceza verdi.

21.02.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sadece Drogba ve Eboue!

İspanya 2. Ligi'nde mücadele eden ve 12. sırada bulunan Real Jaenli futbolcu Jonathan Mejia Ruiz, takımının geçtiğimiz hafta sonu Las Palmas'a karşı oynadığı maçta yaptığı jest sonrasında, federasyondan aldığı ceza karşısında şok oldu. Ruiz, takımının 3-0 kazandığı maçta, perdeyi açan ve kapatan golleri atmış, bunlardan ilki sonrası formasının altına giydiği beyaz tişörtün üzerinde yazan "güçlü olun" yazısıyla, lösemi ile mücadele eden çocuklara destek mesajı göndermişti. 25 yaşındaki Honduraslı futbolcu aynı zamanda konuyla ilgili Twitter adreslerini de tişörtün üzerine yazmıştı. O sırada lösemiye yakalanmış ve Ruiz'in bu hareketi yapmasının asıl sebebi olan 14 yaşındaki genç kız Paula da tribünlerdeydi. Ancak İspanya Futbol Federasyonunun bu jeste ceza kesmesi futbol gündeminin merkezine oturdu. Federasyonun kurallarına göre, futbol maçları sırasında politik veya dini mesajları paylaşmak yasak ve bu yüzden de Jaenli futbolcu 2 bin euro cezaya çarptırıldı. Ruiz her ne kadar "cezayı duyduğumda kulaklarıma inanamadım" dese de kurallar gereği cezayı ödemek zorunda kalacak.

Geçtiğimiz aralık ayında, Galatasaray'ın iki Fildişili futbolcusu Didier Drogba ve Emmanuel Eboue, Elazığspor maçında, formalarının altına giydikleri ve üzerinde hayatını kaybeden Nelson Mandela'ya mesajların yazılı olduğu tişörtler sebebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş ancak ceza almamışlardı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kanser Karşıtı Mesaja Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement