Şanlıurfa'da Kanser Taraması İçin Kamu Spotu Hazırlandı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Kanser Taraması İçin Kamu Spotu Hazırlandı

Şanlıurfa\'da Kanser Taraması İçin Kamu Spotu Hazırlandı

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi, kanser taraması ile ilgili kamu spotu hazırladı.

04.07.2014 12:21  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi, farkındalık oluşturmak için Şube Müdiresi Serpil Yüksekyayla ve KETEM Ebesi Nebahat Yıldırım tarafından kamu spotu hazırlandı.Ünlü isimlerin de destek verdiği çalışmada, Arka Sokaklar dizisinin Rıza Babası Zafer Ergin, Doktorum programının sunucuları Ceyda Düvenci, Kalp-Damar Cerrahı Prof. Dr. Murat Aksoy, Ekip 1 dizisinin başrol oyuncusu Orhan Bıyıklı, Kaçak dizisinden Berk Hakman ve daha birçok sevilen isim, Şanlıurfalıları kanser taramaları yapmaları için aile hekimliklerine davet etti.

Çalışma ile ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdiresi Serpil Yüksekyayla yaptığı açıklamada, "Her konuda olduğu gibi kanser hastalığının da bireyler tarafından tanınıyor olması ile hastalıkla mücadelede başarıya ulaşılabilmesi arasında direkt ilişki vardır. Düşmanımızı tanımak, onunla doğru mücadele etmek anlamındadır. İnsan hayatını tehdit eden ikinci sıradaki hastalık olan kanser hastalığında erken tanı ile tedavi sonucunda yaşam şansı yüksektir Günümüz verilerine baktığımız zaman her 8-10 kadından birinde meme kanseri görülmesi beklenmektedir. Her 100 bin bireylik toplumda her yıl 200 veya 250 kişinin yeni vaka olarak kanser hastalığı ile tanışacağı bilinmektedir" dedi.

Müdire Yüksekyayla ayrıca Kanser hastalığında farkındalık eğitim çalışmalarının amacının hastalığın belirti ve bulgularını öğretmenin yanı sıra hastalıktan kişilerin korunabilmesi için gerekli bilgileri sağlamak olduğunu söyledi.

Yüksekyayla, "Bu iki hedefli bir süreçtir. Kişilere sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırarak kanser hastalığının oluşum riskini azaltmak ve kanser hastalıklarına karşı daha bilgili olabilmek için en sık görülen hastalık türlerinin ilk bulgularını veya diğer anlamı ile belirtilerini kişilere tanımlayarak bilinçlendirmektir" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Kanser Taraması İçin Kamu Spotu Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement