Kanser Tedavisi Gördüğü Hastanede Emekli Edilen Emniyet Müdürü Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Kanser Tedavisi Gördüğü Hastanede Emekli Edilen Emniyet Müdürü Vefat Etti

Kanser Tedavisi Gördüğü Hastanede Emekli Edilen Emniyet Müdürü Vefat Etti

Kanser tedavisi gördüğü hastanede solunum cihazına bağlıyken emeklilik tebligatı yapılan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Abdulkadir Uysal, hayatını kaybetti.

25.05.2015 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu kararı ile geçtiğimiz günlerde değişik rütbelerdeki bin 776 emniyet müdürü ile 10 emniyet amiri, tasfiye niteliği taşıyan bir uygulamayla emekli edilmişti. Zorunlu emekli edilen emniyet müdürleri arasında 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Abdulkadir Uysal da yer alıyordu. 26 yıldır kurum bünyesinde değişik şehirlerde farklı görevlerde hizmet eden Uysal'a emeklilik duyurusu, hasta yatağında cep telefonu kısa mesajı ile yapılarak 'ilişik kesme' işlemleri için kuruma başvurması istendi. Kararı saygıyla karşılayan Uysal, yatağa bağlı olarak tedavi gördüğünü belirterek durumu doktor raporu ile bildirdi. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü, hasta müdürün taburcu olmasını beklemeden Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nden 2 polis memurunu görevlendirerek, hastanede ilişik kesme işlemlerinin yapılması talimatını verdi. Görevli polis memurları hastaneye gelerek, Uysal'dan, kuruma ait olduğu belirtilen kimlik ve rozetini istedi. Ayrıca, ilişik kesme işlemleri için hazırlanan evraklara imza attırarak ayrıldı.

"BÜYÜK İDEALLERİM VARDI" DEMİŞTİ

Abdulkadir Uysal, vefat etmeden önce son mülakatını zor şartlar altında vermiş, emekli edilişinin üzüntüsünü paylaşmıştı. Rahatsızlıkları nedeniyle konuşmakta bile güçlük çeken Abdulkadir Uysal, 1989 yılında emniyet bünyesinde görev yapmaya başladığını belirtmişti. Kurum bünyesinde farklı şehirlerde değişik görevlerde yer aldığını anlatan Uysal, "Bu mesleğe başlarken çok büyük ideallerim vardı. Millete, vatana hizmet etmek için 'dürüst bir şekilde çalışacağım' diye kendime söz vermiştim. Bingöl'ün Genç ilçesinde görev yaptım. 1994 yılında terörün yoğun olduğu dönemde çalıştım. Gece gündüz demeden çalıştık. Çünkü biz bu ülkeyi çok seviyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KİMLİĞİNE HASTA YATAĞINDA EL KOYMUŞLARDI

Uysal g günkü röportajında şunları söylemişti: "Hastanede solunum cihazıyla yaşıyordum. Lavaboya bile oksijensiz gidemiyordum. Kuruma gelemeyeceğimi doktor raporuyla bildirdim. O arada yaşam mücadelesi veriyordum. Beni gıyaben emekliye sevk etmişler. Ertesi gün 2 polis memuru geldi. Mühür beratı, zimmet defteri, mühür, kimlikleri vermemi istediler. Psikolojim zaten altüst olmuştu. Evrakların evde olduğunu, şu an temin edemeyeceğimi söyledim. 'Biz ilişiği kesmek zorundayız' dedi, tutanak tutarak işlemleri yaptılar. Kimliğimi istediler. 26 yıldır kimlikten ayrılmadığım için kimliği verirken o an fenalaştım. O an dünyam yıkıldı."

GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLECEK

Abdulkadir Uysal'dan acı haber bugün geldi. Hasta yatağındayken kimliğine al konulan Uysal, ailesiyle birlikte yaşadığı Malatya'da hayatını kaybetti. Uysal'ın cenazesi sabah saatlerinde memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesine gönderildi. Cenazesinin ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Nizip Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kanser Tedavisi Gördüğü Hastanede Emekli Edilen Emniyet Müdürü Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Nardinli: Allah rahmet etsin. Amim 29 2 Yanıtla
  • Barış sakar: Rabbim rahmetini versin 23 1 Yanıtla
  • .................................: allah rahmet eylesin 23 0 Yanıtla
  • Police.: Konuyu dramatikleştirmenin manasını anlayamadım. Hasta yatagında diye emeklilik işlemleri yapılmasın mı? Neden tekrar görevine mi dönecek? O büyük hayallerim vardı diyen nice müdür nice memura keyfi cezalar verip verdirip süper müdür görünümü saglamışlardır. Bu rahmetliyi bilemeyiz. Allah rahmet eylesin. 10 10 Yanıtla
  • ILHAN : AKP bütün partilerden En iyisidir . Bunu kabullenin Eski düzeni de biliyoruz . Dis ülkelerden yönetilmektense ülke cikarlari icin Inadina AKP 5 14 Yanıtla
  • rrr: emniyet personelı olmayan genel konuşmuyorum müdürlerden cok cekmiştir.ben bizi böyle köle gibi calıştıran insan yerine koymayan,evlilik hayatımı bitiren,psikolojimi bozan müdürlere hakkımı helal etmiyorum.zalimler Allahın adaleti var unutmayın 15 2 Yanıtla
  • ESKİ AKPLİ: ALLAH (C.C.) RAHMET EYLESİN MAKAMI CENNET OLSUN. ADAMA EMEKLİ EDİLDİĞİ DUYRULUNCA YIKILMIŞTI. AKP DE 7 HAZİRANDA YIKILIR İNŞALLAH. 10 6 Yanıtla
  • Oguzhan: Allah rahmet eylesin 13 1 Yanıtla
  • Yalan Dünya: Bu ülke diğer partilere kalmadı akp ye mi kalacak şimdilik devran sizin 13 1 Yanıtla
  • Allah Rahmet Eylesin: Allah Cennetine kabul eyler İnşallah. Hz Peygamber Şefaatçin olsun, ahir alemde Melekler yardımcın olur İnşallah. 13 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement