Kanserde Farkındalık Oluşturmak İçin Caddeyi Süslediler - Son Dakika
Sağlık

Kanserde Farkındalık Oluşturmak İçin Caddeyi Süslediler

Gölbaşı ilçesinde Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak için bir cadde pempe renkli süslerle donatıldı.

04.04.2016 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı ilçesinde Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak için bir cadde pempe renkli süslerle donatıldı.

Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, kentte kanser vakalarında erken teşhisin önemine dikkat çekmek için Cumhuriyet Mahallesi Karaağaç caddesini pempe renkli süslerle donatarak, farkındalık yaratmaya çalıştı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Pempe Tır'da meme kanserinin erken teşhisi için kadınların mamografileri çekildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, halkın etkinliğe yoğun katılımının olduğunu belirterek, farkındalığın yerine ulaştığını söyledi.

Özellikle kadınların minibüslerle köylerden geldiğini anlatan Zadeleroğlu, bin civarında kadının kanser taramasından geçtiğini bildirdi.

Adıyaman İl Halk sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ise kanserde farkındalık sokağı etkinliğinin amacına ulaşmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Kadınlardan 40 yaşına gelenlerin mutlaka taramadan geçmesi gerektiğini vurgulayan Kutlu, "Bu etkinlik insanların kanserin ciddiyeti konusundaki farkındalıklarını biraz daha artırmak için ciddi katkısı olan çalışmadır. Kadınlarımızın özellikle 40 yaşın üzerine geldiğinde mamografi açısından ciddi bir risk altındadır. Yapılacak taramalarla en ufak bir şüphenin önüne geçileceği konusu mutlaktır. Bu nedenle 40 yaşını geçen her kadının aile sağlığı merkezlerimize gidip kanser taraması yaptırmaları gerekir." diye konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir de toplum sağlığını en fazla tehdit eden hastalığın kanser olduğunu anımsattı.

Sağlık bilimindeki gelişmelerin ve halkın bilinçlenmesinin son yıllarda kanserden ölüm oranını azalttığına dikkat çeken Özdemir, bu nedenle bu tür etkinliklere her zaman destek olacaklarını anlattı.

Etkinlik stantların gezilmesi, bisiklet yarışı, anaokulu öğrencilerin gösterileri ve ikramlarla devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kanserde Farkındalık Oluşturmak İçin Caddeyi Süslediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement