Kanseri Grip Gibi Gördü ve Yendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kanseri Grip Gibi Gördü ve Yendi

Batman'da yaşayan ve böbrek ağrısı ile gittiği hastanede kemik iliği kanseri olduğunu öğrenen Selim Toprak, hastalığını "grip" gibi düşünerek azim ve kararlılıkla yenmeyi başardı.

05.04.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILMAZ EKİNCİ - Batman'da yaşayan ve böbrek ağrısı ile gittiği hastanede kemik iliği kanseri olduğunu öğrenen Selim Toprak, hastalığını "grip" gibi düşünerek azim ve kararlılıkla yenmeyi başardı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğünden emekli olduktan sonra, Batman Kültür Sanat Derneğini kuran, aynı zamanda fotoğraf ve belgesel çekimleri yapan 60 yaşındaki Toprak, böbrek ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan tetkikler sonucu kemik iliği kanseri olduğunu öğrendi.

Kansere karşı mücadelesini sevdiklerinin desteği ve gösterdiği azimle yenen Toprak, yaşamında yeni bir sayfa açtı.

"Kanseri grip gibi düşündüm"

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böbrek ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kan tahlili yapıldığını, sonuçları almaya gittiğinde aynı zamanda akrabası olan doktorun teşhisi söylemekte zorlandığını belirtti.

Doktorunun hematoloji uzmanına gitmesini önerdiğini ve hastalığını bu şekilde öğrendiğini dile getiren Toprak, kanseri kafasına takmadan yaşamına devam etme kararı aldığını ifade etti.

Toprak, zor bir süreç yaşadığını vurgulayarak "Ama şuna inanıyorum ki direnmek yaşamaktır. Dedim ki 'ben bu hastalığı yeneceğim, bu hastalık beni bitiremeyecek.' Kanseri grip gibi düşündüm. 'Nasıl gribi yenersem bunu da yenerim' dedim ve yendim." diye konuştu.

Batman'da başlayan tedavisinin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam ettiğini belirten Toprak, şöyle konuştu:

"Doktorum Prof. Dr. Muhit Özcan bana, 'Bu hastalık 7 evredir. 6. evreden sonra seni çok zor bir süreç bekler. Ancak sen 4. evredesin. Sen de bana yardım edersen bu hastalığı yeneriz' dedi. Ben de 'hocam ben kendimi kanser hastası olarak düşünmüyorum grip olmuşum gibi düşünüyorum' dedim."

"Hastane koridorunda halaylar çektik"

Batman'daki evinin terasını bahçeye dönüştürdüğünü, daha çok fotoğraf çekmeye başladığını kaydeden Toprak, "Hastanede yattığım süreçte gecenin bir saatinde bütün hastaları topluyor, hastane koridorunda halay çekiyorduk. 'Biz hasta değiliz, bu hastalığı yeneceğiz' diyordum." ifadesini kullandı.

Toprak, kanserle mücadelede, tedavinin yanı sıra moralin de önemini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Bir yılbaşı gecesi evde dinleniyordum. Kök hücre nakli yapılmıştı ve yürüyemiyordum, uyuyamıyordum. Ağzımın içi hep yara doluydu. 95 kilodan 60 kiloya düşmüştüm. Sevdiğim bir arkadaşım beni telefonla arayarak 'balkona çık geçerken el sallayalım' dedi. Yılbaşı gecesi balkona çıktığımda dışarıda 200'e yakın tanıdığım toplanmış, ellerinde pankartlarla 'seni seviyoruz' diyerek balonlar uçurdular. Beni bu kadar seven varken onları üzmeye hakkım yoktu."

Toprak, tedavisinin bittiğini, artık ilaç kullanmadığını sadece 4 ayda bir kontrole gittiğini vurgulayarak kendisini çok iyi hissettiğini belirtti.

Uykusuna, beslenmesine ve yaşamına çok özen gösterdiğini aktaran Toprak, "Fotoğraf çekimi için Mereto Dağı beni bekliyor." şeklinde konuştu.

Toprak, kanserde erken teşhisin önemine işaret ederek, hiçbir zaman hastalığa teslim olmadığını herkese de bunu önerdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kanseri Grip Gibi Gördü ve Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement