Gelibolu'da Kanseri Yenen Kadın Minibüs Şoförü Oldu - Son Dakika
Yerel

Gelibolu'da Kanseri Yenen Kadın Minibüs Şoförü Oldu

Gelibolu'da yaşayan ve 3 yıl önce yakalandığı kanser hastalığını yenmeyi başaran kadın, ekmeğini kazanabilmek için minibüsçülük yapıyor.

17.12.2014 11:05  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DOĞAN ZELOVA - Gelibolu ilçesinde yaşayan Emine Şarlak (43), önce yakalandığı kanser hastalığını yendi, daha sonra geçimini sağlayabilmek için minibüs şoförlüğüne başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bayırköy'de yaşamını sürdüren ve 10 kardeşi bulunan Emine Şarlak, önceki yıllarda, çiftçilikle uğraşan ailesine yardımcı oluyordu.

Evlenmeyen Şarlak, 2011 yılında kanser hastalığına yakalandı. Yaşama azmi, sevinci ve iradesiyle hastalığını yenen Şarlak, geçimini sağlayabilmek için minibüs şoförlüğü yapıyor.

Hayata yeniden sımsıkı bağlanan Şarlak, Gelibolu ile Bayırköy arasındaki 15 kilometrelik mesafede diğer 6 şoför gibi minibüsüyle yolcu taşıyor.

"Erkek meslektaşlarım bazen beni kıskanıyor"

Şarlak, ciddi bir hastalık geçirdiğini ve tedavisi için 9 ay İzmir'de kaldığını söyledi.

Sağlığına yeniden kavuştuğu için Allah'a şükreden Şarlak, "Azmimle hastalığı yendim. Kendime güvenim var. Şu anda çok iyiyim. Annemi ve babamı kaybettim. Ailede şoför yok. Babam bizi çok disiplinli yetiştirdi. İyi ki 'böyle yetiştirmiş' diyorum. Çalışkanlığımı ve azmimi babamdan alıyorum" diye konuştu.

Şarlak, yolcuların kendisine oldukça fazla güvendiğini dile getirdi.

Kural hatası yapmadan minibüsünü kullanmaya çalıştığını anlatan Şarlak, "Daha önce de otomobil ve traktör kullandım. Müşteriler oldukça memnun ve kadın şoför olduğum içinde beni tercih ediyorlar. Bana güveniyorlar. Ben de bu güvene layık olmak için elimden geleni yapıyorum. Erkek meslektaşlarım bazen beni kıskanıyor. Minibüsümü yeni aldım. Bu işte başarılı olacağıma inanıyorum" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gelibolu'da Kanseri Yenen Kadın Minibüs Şoförü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement