Kanseri Yenip Yeniden Yürümek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Kanseri Yenip Yeniden Yürümek İstiyor

Erzurum'un Aziziye ilçesinde, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle yürüyemeyen ve eve mahkum hayat süren 14 yaşındaki kemik kanseri Aleyna Kale, ameliyat olup yeniden yürüyeceği ve arkadaşları ile koyup oynayacağı günlerin hayalini kuruyor.

19.08.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHAMMET MUTAF - Erzurum'un Aziziye ilçesinde, yakalandığı amansız hastalık nedeniyle yürüyemeyen ve eve mahkum hayat süren 14 yaşındaki kemik kanseri Aleyna Kale, ameliyat olup yeniden yürüyeceği ve arkadaşları ile koyup oynayacağı günlerin hayalini kuruyor.

Aziziye ilçesindeki yaşayan Aleyna Kale (14), AA muhabirine, 3 yıl önce ayağında ağrı ve şişlik hissetmesi üzerine babaannesi tarafından Palandöken Devlet Hastanesine götürüldüğünü belirterek, buradaki doktorlarca kontrol edildikten sonra Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildiğini anlattı.

Bu hastanedeki tetkikler sonucu kendisine kemik kanseri teşhisi konulduğunu ve ayağından ameliyat edildiği aktaran Kale, ardından Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendirildiğini söyledi.

Kale, bir süre de Ankara'da tedavi gördükten sonra memleketi Erzurum'a döndüğünü ve yaklaşık bir yıldır Erzurum ve Ankara'daki hastanelerde kemoterapi tedavisi uygulandığını dile getirerek, hastalığı yüzünden yürüyemediği için evden dışarı çıkamadığını ifade etti.

Ayağından tekrar ameliyat olup yürüyerek yeniden arkadaşları ile koşup oynamak istediğini belirten Aleyna Kale, anne ve babasının boşandığını ve kendisine babası Turgay Kale'nin yanı sıra dedesi Turgut ve babaannesi Mediha Kale'nin baktığını anlattı.

Kale, yürüyemediği için hayatının evde geçtiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bacağımda şişlik vardı, çok ağrı yapıyordu. Merdivenleri inip çıkamıyordum. Hastaneye gittik, tanı koydular, kemik kanseri dediler ve hemen Ankara'ya havale ettiler. Burada ameliyat olduktan sonra 3-4 ay gezdim ama ameliyattan sonra kemoterapi hapı vermediler. İştahsızlık ve yememekten dolayı hastalığım tekrardan nüksedince yürüyememeye başladım. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde 45 gün fizik tedavi gördüm. Orada bazı tedaviler uyguladılar. Bacağım hiç katlanmıyordu, bacağımı oturabileceğim şekle kadar getirdiler. Sonra bacaklarım tekrardan halsizleşti, yürüyemedim ve sonra yatalak oldum."

Yürüyemeyince hayata küstüğünü ancak sonradan her şeye olumlu bakmaya çalışarak moralini yüksek tuttuğunu ifade eden Kale, bacağındaki kitlenin büyümesi sebebiyle doktorların ilaçlarını değiştireceğini anlattı.

"Artık ayağa kalkmak istiyorum"

Aleyna Kale, ekonomik durumlarının iyi olmadığını, babasının sürekli işsiz kaldığını ve geçimlerini dedesinin maaşı ile sağlamaya çalıştıklarını aktararak, "Artık ayağa kalkmak istiyorum. Doktorlardan isteğim, bu kitleyi alıp beni kurtarmaları. Hayatım adeta hapis olduğum odada geçiyor. Bir an önce tekrar yürüyüp özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Babam sürekli işsiz kalıyor ona iş istiyorum." dedi.

Yürüyemediği ve otomobilleri olmadığı için hayatının evde geçtiğini, eğitiminin yarım kaldığını belirten Kale, yeniden ameliyat olup yürüyebilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

Aleyna Kale'nin babaannesi Mediha Kale de torununu kendisinin büyüttüğünü ve 8. sınıfa kadar okula gönderdiğini ancak daha sonra tedavisi yüzünden okulunun yarım kaldığını söyledi.

Ayağındaki ağrı ve şişlik sebebiyle hastaneye götürdükleri Aleyna'ya kanser teşhisi konulması sonrası 3 yıldır tedavi altında olduğunu anlatan babaanne Mediha Kale, sabahtan akşama kadar torunuyla ilgilendiğini ifade etti.

Mediha Kale, yatalak olduğu için torununun tüm ihtiyaçlarını karşıladığını, ilaçlarını verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Annesi sahip çıkmadı, ben büyütüp besledim. Pansumanlarını yapıyoruz, yemeğini yediriyoruz. Her şeyini biz yapıyoruz. Bazen canı sıkıldığı zaman dedesi sırtında aşağı indiriyor. Götürüp, gezdirip getiriyor. Pek iştahı yok, yemiyor. Bakımını dedesiyle yapıyoruz. Babasına hiç bırakmıyoruz. 3 senedir bakımı bizim üstümüzde ve 3 senedir sürekli yanındayım, evden dışarı çıktığım yok. Sabahtan akşama kadar yanındayım. Bacağını uzatıp hareket ettiriyorum. Bir an önce sağlığına kavuşmasını ve yürümesini istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanseri Yenip Yeniden Yürümek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement