Kanserle Mobil Mücadele - Son Dakika
Yerel

Kanserle Mobil Mücadele

Kanserle Mobil Mücadele

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca Çanakkale’ye tahsis edilen mobil kanser tarama aracı, Gelibolu’da çalışmaya başladı.

03.09.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca Çanakkale'ye tahsis edilen mobil kanser tarama aracı, Gelibolu'da çalışmaya başladı.

Toplum Tabanlı meme kanseri taramasında kullanılmak üzere Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca Çanakkale'ye tahsis edilen mobil kanser tarama aracı, 1 Eylül itibariyle Gelibolu Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet vermeye başladı. Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, "Kanser günümüzde modern tıptaki gelişmelere rağmen dünyada birinci, ülkemizde ise ikinci ölüm nedenleri arasında yer alarak önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Kanser küresel bir sorundur ve her yaşta görülebilir. Tanı ve tedavisi birçok farklı uzmanlık dalının işbirliğini gerektiren, hem tıbbı hem mali açıdan meşakkatli bir süreci olan kanser erken tanı konulduğunda yüksek oranda tedavi edilebilir ve korunulabilir bir hastalıktır. Kanserin artan sıklığı, önemi ve maliyeti; kanserin önlenmesi, erken tanı ve tarama faaliyetlerini ön plana çıkarmaktadır. Bu amaçla İlimizde Merkezde ve Çan İlçesinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri, ayrıca Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık personelleri, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları tarafından kanserle mücadele çerçevesinde meme kanseri, kalın bağırsak kanseri ve rahimağzı kanseri ile ilgili tarama programları yürütülmektedir. Kanser Daire Başkanlığınca illerde yapılan taramalar değerlendirildiğinde İlimiz Temmuz ve Ağustos aylarında kalınbağırsak kanser taramasında ilk on il içerisinde yer almıştır. Toplum Tabanlı meme kanseri taramasında kullanılmak üzere Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığınca İlimize tahsis edilen mobil kanser tarama aracı 1 Eylül itibariyle Gelibolu Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet vermeye başlamıştır. Bir ay süreyle mobil kanser tarama aracıyla devam edecek olan kanser tarama ve bilgilendirme faaliyetlerine tüm halkımız davetlidir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kanserle Mobil Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement