Kanserli Köyün Sakinleri "Unutulduk" - Son Dakika
Yerel

Kanserli Köyün Sakinleri "Unutulduk"

Kanserli Köyün Sakinleri "Unutulduk"

Beşiri'ye bağlı Yontukyazı (Cınesker) köyünde yaygın olan kanser vakaları, halkı tedirgin etmeye devam ediyor.

13.02.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Beşiri İlçesine bağlı Yontukyazı Köyündeki kanse rvakaları halkı tedirgin ediyor.
Geçtiğimiz Temmuz ayında gazetemizde de yer alan haberde, yakınlarını kanserden kaybeden köylüler, köyde genel sağlık taraması ile su analizlerinin yapılması taleplerini dile getirmişlerdi. Gazetemizi arayan Yontukyazı köyü sakinlerinden Mustafa Gönül, son 5-6 ayda 3 kişinin daha kanserden dolayı vefat ettiğini belirtti.
TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR!...
Son 15 yıl içinde hayatlarını kaybedenlerin tümünün kanserden vefat ettiğini öne süren köylüler, araştırma yapılmasını talep etmişlerdi. Ancak şu ana kadar herhangi bir netice alamadıklarını ve kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini öne süren köylüler "Gazetenizde de çıkan haberlerden sonra ilgili kurumlardan gelen olmadı. Bu nedenle köyde sağlık taraması yapılmasını istiyoruz" dediler. Son 10 ayda 5 kişinin kanserden dolayı vefat ettiğini belirten Yontukyazı köyü muhtarı Ramazan Çöl, köyden çok sayıda kişinin halen çeşitli hastanelerde kanser tedavisi gördüğünü ifade etti. Şu ana kadar resmi olarak yetkili mercilere başvuru yapmadıklarını belirten Çöl, kanser vakalarının fazla olmasını köyün içme suyuna bağladıklarını ifade etti.
"AİLE FERTLERİNİN ÇOĞU KANSERDEN ÖLDÜ"
Yontukyazı köyü sakinlerinden Osman Gönül, son 5 yılda vefat eden akrabalarının çoğunun kanserden dolayı öldüğünü dile getirerek "Belki de genetik veya başka bulaşıcı bir sebebi vardır. Şu ana kadar araştırılması yönünde hiçbir yere başvurmadık" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kanserli Köyün Sakinleri 'Unutulduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement