Kanserojen İçerikli Tişört İthal Edildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Kanserojen İçerikli Tişört İthal Edildiği İddiası

Firma yetkilisi Gürgüç: "Fatura kesilmiş, tüketiciye satılmış bir tane dahi ürün yok. Böyle bir sorumluluk altına ne firma girebilir, ne de bir şey söz konusu olabilir"

18.12.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir motosiklet firmasının Antalya şubesi tarafından ithal edilen 10 tişörtte, sağlığa zararlı olan "aromatik amin" maddesi bulunduğu bildirildi.

Firma yetkilisi Erdil Gürgüç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışından ithal ettikleri ürünlerin, ihracatçı birlikleri ve gümrük tarafından tek tek kontrol edilerek Türkiye'ye girişine izin verildiğini söyledi.

İnternet sitelerinde yer alan haberlerin tamamen asılsız olduğunu iddia eden Gürgüç, şöyle konuştu:

"Bir beyanname eşliğinde 218 ürünü yurt dışından getirdik. Bunlardan sadece 10 tanesinde aromatik maddeye rastlandı. Bunlardan iki tanesi deneyde kullanıldı. Devlet kurumları, Ekoteks Tekstil ve Ekolojik Test Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Sağlık Bakanlığı bunlardan haberdardır. Stoklarımızda da devlet gözetiminde olan toplam 8 ürün var. Bunları da Sağlık Bakanlığı bir ekip göndererek aldıracak. Fatura kesilmiş, tüketiciye satılmış bir tane dahi ürün yok. Böyle bir sorumluluk altına ne firma girebilir, ne de bir şey söz konusu olabilir. Bu bütün Türkiye'nin konusu. İthalat ürünlerinin tüm kalemlerin hepsine bakılıyor. Bu bizim firmamıza özgü veya bugünün konusu değil. Yıllardır yapılan bir uygulama. Çok da güzel uygulanıyor."

Gürgüç, daha önce başlarına böyle bir olay gelmediğini dile getirerek, diğer ürünlerinde hiçbir sıkıntının bulunmadığını belirtti.

Yapılan  haberlerin tamamının yanlı olduğunu savunan Gürgüç, "Herhangi bir şekilde bir şeyi gizleme yolunda değiliz. Zaten devletin bildiği bir şeyi gizleme gibi bir şey olmaz. Yarın kalan numuneler de alınacak. Bu uygulamalar zaten biliniyor. ya imha edilir ya da yurt dışına geri gönderilir. Burada da devlet alıp imha yoluna gidecek" diye konuştu.

Gürgüç, aromotik maddelerin sağlığa zararlı olduğu tespit edilen maddeler olduğunun altını çizerek, tam da gündemin üstüne geldiği için bu kadar çok üzerine gidildiğini ve biraz abartıldığını düşündüğünü kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanserojen İçerikli Tişört İthal Edildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement