Kansersiz Yaşam Derneği'nin "Yaşatır"I Anadolu'yu Geziyor - Son Dakika
Güncel

Kansersiz Yaşam Derneği'nin "Yaşatır"I Anadolu'yu Geziyor

Kansersiz Yaşam Derneği\'nin "Yaşatır"I Anadolu\'yu Geziyor

Başkentliler, kansere karşı halkı bilinçlendirme çalışmalarıyla ön plana çıkan Kansersiz Yaşam Derneği’nin etkinliğinde buluştu.

26.11.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkentliler, kansere karşı halkı bilinçlendirme çalışmalarıyla ön plana çıkan Kansersiz Yaşam Derneği'nin etkinliğinde buluştu.

Yakalandığı kanser hastalığıyla 10 yıla yakın mücadele ederek sağlığına kavuşan Dida Kaymaz tarafından 2010 yılında kurulan Kansersiz Yaşam Derneği, başlattığı yurt gezisine başkent Ankara ile devam etti. Kansere karşı verdiği mücadeleyi kitaplaştıran Dida Kaymaz'ın da katıldığı etkinlikte kanser savaşçıları, "Kansere İnat, Yaşasın Hayat" dedi.

Çalışmalarını tüm Türkiye'ye ulaştırmak için "YaşaTIR" projesini hayata geçiren Kansersiz Yaşam Derneği'nin mobil seminerler verdiği özel tasarlanmış TIR'ı, Cigna Finans'ın katkılarıyla 6 ili kapsayan yurt gezisinde Bursa ve Eskişehir'den sonra yolculuğunun üçüncü durağı olan başkent Ankara'da Güven Hastanesi önünde konuşlandı. Mide, kolon, akciğer, karaciğer ve beyin bölgesinde baş gösteren hastalık nedeniyle doktorlar tarafından "3 aylık ömrün var" denilen ancak mücadeleci kimliği ile tıbbi müdahaleler ve alternatif tıbbın desteğiyle amansız hastalığı yenen Dida Kaymaz'ın kurduğu Kansersiz Yaşam Derneği, YaşaTIR ile halkı bilinçlendirme çalışmalarını Ankara'da da sürdürdü.

AK Parti Ankara Kadın Kolları'nın da destek verdiği Ankara etkinliğinde Güven Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar M. Özbaş, "Meme Sağlığında Koruyucu Tıp; Kendi Kendine Meme Muayenesi", Medikal Onkolog Prof. Dr. Deniz Yamaç, "Kanser Nedir? Kanserden Korunabilir miyiz?", Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ayla Oruç, "Jinekolojik Kanserler ve HPV", Psikiyatrist Doç. Dr. Eylem Şahin Cankurtaran "Kanser ve Psikolojik Etkilerinde Ailenin Desteği" konularında seminer vererek, katılımcıları aydınlattı. Etkinliklere katılan Nur Bilen Yavuzer ve Nilgün Bodur'un sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme ve iyi yaşam üzerine sohbetleri ve çeşitli "workshop"lar yer aldı. Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz da bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Halkın hastalıkta ve sağlıkta kullanabilecekleri "hayat kurtaracak" bilgilere sahip olmasını sağlamak için yola çıkan ve her ilde bir gün süresince kapılarını açan "YaşaTIR", 27 Kasım'da Adana, 29 Kasım'da Antalya'da ve 1 Aralık'ta da İzmir'de olacak. Kanser hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek, kanser hastası kişilere ve ailelere destek vermek için kurulan Kansersiz Yaşam Derneği, 2010 yılından bugüne kadar 193 bin kişinin hayatına dokunmayı başardı.

DİDA KAYMAZ KİMDİR?

Henüz 26 yaşındayken art arda 5 organına yayılan kanser hastalığı nedeniyle 3 ay ömür biçilmesine rağmen 7 yılı aşkın zamandır mücadele ederek binlerce hastaya motivasyon ve umut kaynağı olan Dida Kaymaz, kanserli hücreleri yenmeyi başardı. Dida Kaymaz, İtalya'da eski Sağlık Bakanı ve Onkoloji Profesörü Umberto Veronesi tarafından başlatılan tedavi serüvenini, yaşadıklarını ve mücadele yöntemlerini "180" adlı kitabında anlattı. "Kanseri yenmek için önce yaşama bakışı 180 derece değiştirmek lazım" diyen ve bu nedenle kitabına "180" adını veren Dida Kaymaz, kurduğu Kansersiz Yaşam Derneği ve sürdürdüğü çalışmalarla kanser hastalarına hem rol model hem de umut oldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kansersiz Yaşam Derneği'nin 'Yaşatır'I Anadolu'yu Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement