Kapadokya'da 4 Mevsim Balon Turu - Son Dakika
Güncel

Kapadokya'da 4 Mevsim Balon Turu

Kapadokya\'da 4 Mevsim Balon Turu

Türkiye'nin önemli Turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde balon turları artan ilgi nedeniyle kış mevsiminde de gerçekleştiriliyor.

21.01.2015 11:18  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT KAYA - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde balon turları artan ilgi nedeniyle kış mevsiminde de gerçekleştiriliyor.

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı ve Zelve ören yerleri, Uçhisar, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri, Ürgüp ve Avanos en fazla ziyaret edilen merkezler içinde yer alıyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle kar örtüsü altında farklı bir güzelliğe bürünen ören yerleri, doğa harikası peribacaları ve vadileri görmek isteyen turistler, sıcaklığın sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Kapadokya bölgesinde soğuk havaya rağmen balon turlarına ilgi gösteriyor.

Balon işletmecisi Halis Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye gelen turistlerin, Kapadokya'nın karla kaplı eşsiz manzarasını gökyüzünden izlemek için soğuk havaya aldırmadan balon turlarına katıldığını söyledi.

Kapadokya'da nisan ayında açılan sezonun ekim ayı sonuna kadar devam ettiğini belirten Aydoğan, "Kapadokya'ya artık kış mevsiminde de turist geliyor ve özellikle Uzakdoğu ülkelerinden yoğun ilgi var. Kış sezonunda gelen turistler balona daha fazla ilgi gösteriyor, bu nedenle balon turlarını kış mevsiminde de düzenlemeye başladık" diye konuştu.

Kar manzarası turistlerin ilgisini çekiyor

Balon turlarının sadece sıcak havada değil artık kış mevsiminin en soğuk günlerinde bile yapıldığını vurgulayan Aydoğan, şunları ifade etti:

"Kapadokya'da balon turlarını 4 mevsime yaydık. Turistler soğuk havayı çok hissetmiyor. Balonun kendi sıcaklığının da etkisiyle balon sepeti içinde sıcak bir ortam oluşuyor ve turistler Kapadokya'nın eşsiz manzarasını gökyüzünden izleyebiliyor. Yağışların ardından bölgede her yer karla kaplandı. Gökyüzünden beyaz örtü altındaki peribacalarının oluşturduğu manzara turistlerin ilgisini çekiyor. Vadi yamaçlarında oluşan manzara ise büyüleyici."

Aydoğan, balona ilginin artmasında yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları tanıtımların da etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Başka bir balon firmasının genel müdürü Bekir Uçarkuş ise Kapadokya'da kışın yapılan uçuşların görsel açıdan daha güzel olduğunu söyledi.

Karla kaplı peribacalarının bölgeye ayrı bir güzellik kattığını kaydeden Uçarkuş, "Kapadokya'da sıcak hava balonuyla uçuşlar kışın da devam ediyor. Hava şartlarının uygun olması halinde hem sabahın erken saatlerinde hem de öğleden sonra uçuşlar yapılabiliyor. Yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçiler bölgeyi havadan izleme şansı buluyor" dedi.

Uçarkuş, hava koşullarının uygun olduğu günlerde yaklaşık 50 balonla bine yakın turistin havalandığını kaydetti. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kapadokya'da 4 Mevsim Balon Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement