Kapadokya'da At Çiftliklerinin Durumu - Son Dakika
Güncel

Kapadokya'da At Çiftliklerinin Durumu

Kapadokya\'da At Çiftliklerinin Durumu

Kapadokya Bölgesi'nde, son yıllarda artan at üretme çiftliklerinin sayısal artışı, bölgede önemli bir potansiyel dinamik haline geliyor.

16.07.2014 11:35  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapadokya Bölgesi'nin tarihteki misyonuna uygun olarak son yıllarda at yetiştirilmesine yönelik çabaların arttığı dikkat çekiyor. Eski Pers Dilinde Katpatuka (Güzel Atlar Ülkesi) olarak da bilinen Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Gülşehir ve Ürgüp ilçelerinde ortaya çıkartılan fosil kalıntıları da, bölgedeki at neslinin günümüzden 15 milyon yıl öncesine kadar da dayandığını ortaya koyuyor. Atın, Kapadokya bölgesi için önemi, turizm sektörünün de gelişmesi ile oldukça farklı bir noktaya ulaştı.

Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde 1980 li yılların sonunda başlayan ve son yıllarda merkeze bağlı Göreme beldesi başta olmak üzere Ürgüp İlçesi'nin çeşitli belde ve köylerinde de bölgenin ulaşım ve taşımacılığına bir dönem önemli katkılar sunan atların sayısal olarak daha fazla oranda artırılmasına yönelik çalışmaların hız kazandığı gözlemleniyor. Bölgede motorlu araçla gezilemeyecek düzeydeki yapıların da daha yakından görülmesi için atların genellikle tercih edilmesi ile turizm sektöründe de yerini alan çiftlikler sayesinde atların sayısının 1500'e kadar ulaştığı belirtildi.

Atlarla saatlik, günlük ve haftalık olarak profesyonel turist rehberlerinin katılımı ile düzenlenen Kapadokya turlarına ilginin her geçen gün artması, turizm sektörü içerisinde artık Atçılığın önemli bir noktaya ulaştığının da bir göstergesi olarak ele alınıyor. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapadokya'da At Çiftliklerinin Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement