Kapadokya'da Oryantiring Heyecanı - Son Dakika
Spor

Kapadokya'da Oryantiring Heyecanı

Kapadokya\'da Oryantiring Heyecanı

Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmaları Göreme’de start aldı.

28.03.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmaları Göreme'de start aldı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Göreme Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmaları kısa mesafe koşusu ile başladı.

Göreme Uzundere yolu üzerinde bulunan başlangıç noktasından çıkış yapan İtalya, Almanya, İsveç, Norveç, Rusya, Azerbaycan ve Türkiye'den 930 sporcu önceden belirlenen parkurlarda yönlerini bulmaya çalıştılar.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil yarışmaların Göreme'nin tanıtımına çok büyük katkılar sağladığını söyledi. Cingil, "Oryantiring yarışları ülkemizde olduğu gibi dünyada da ilgi görerek büyüyor. Bunun beldemizde yapılması bizim için bir şans. Bu spora destek olarak bizlerde spor turizmini canlandırmayı amaçlıyoruz. Bizlerin amacı beldemizi daha iyi noktalara taşımak ve turizmi her yönüyle gerçekleştirmek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise yaptığı açıklamada, koşarak yön bulma sporuna her geçen gün yurt genelinde ilginin arttığını ve bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Çolakoğlu, "Yaklaşık 1300 sporcu yarışlar için Kapadokya'da bulunuyor. Bu bölgeyi çok seviyoruz ve yerel yönetimler ciddi destekler veriyor. Biz bu yarışmaları artık uluslararası arenaya taşımayı istiyoruz. Uluslararası spor dallarına bir spor dalı daha katacağız. Türkiye Binicilik Federasyonu ile de görüşeceğiz daha profesyonel yapılması için. Şu an 22 binici bu yarışa katılıyor. Yarışa katılanlar tamamen binici öncelikle onlara oryantiring eğitimi verildi. Binicilik özel ihtisaslı bir spor olduğu için önümüzdeki yıllarda da oryantiring sporcularına binicilik eğitimi vererek daha güzel etkinlikler yapacağız. Dünyada bir ilki yapıyoruz" dedi.

Atlı oryantiring dalında yarışmaya katılan sporcular belirlenen parkurda hedefleri bulmaya çalıştı. Atlı oryantiring yarışmalarının sonunda ödül törenine katılan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, parkuru ve çıkış noktasını ziyaret ederek bilgiler aldı. Vali Ceylan dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kapadokya'da Oryantiring Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement