Kapadokya'da Sıcak Hava Balonu Düştü: 1 Turist Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Kapadokya'da Sıcak Hava Balonu Düştü: 1 Turist Hayatını Kaybetti

Kapadokya'da sıcak hava balonun sert iniş yapması sonucu balondan düşen turist hayatını kaybetti.

18.02.2017 12:01  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Kapadokya'da sıcak hava balonu düştü. Pilotunun kalp krizi geçirmesi sonucu kazanın meydana geldiği sanılıyor. İlk bilgilere göre Danimarka uyruklu bir turist hayatını kaybetti.

BALONDA 20 KİŞİ VARDI

Bölgedeki ilk şirketlerinden Kaya Balloons'a ait sıcak hava balona bu sabah erken saatlerde çoğu turist 20 müşteriyle Kapadrokya turu için havalandı. Saat 08.30 sıralarında turu tamamlayan pilot, Göreme Beldesi Karadağ Bölgesi'ne inişe geçti. Hava koşullarının da etkisiyle sert iniş yapan balonda bulunanlardan Jensen Benny Karl, bir anlık dalgınlıkla balondaki tutunma yerlerini bıraktığı için sepetten düştü.

BİR TURİST HAYATINI KAYBETTİ

Edinilen bilgilere göre Kapadokya'da balon turuna katılan Danimarka uyruklu 54 yaşındaki Jensen Benny Karl isimli turist, sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonrasında balondan düştü. Balondan düşen turiste ilk müdahaleyi balon çalışanları ve diğer turistler yaptı. Ardından Danimarkalı Karl, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Kapadokya Hastanesine kaldırıldı. Danimarkalı Karl, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Nevşehir'in Kapadokya ilçesindeki sıcak hava balonu kazasına ilişkin açıklama yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Nevşehir'in Kapadokya ilçesinde bir sıcak hava balonunun şiddetli rüzgar sebebiyle yere sert bir iniş yapması sonucunda Danimarka uyruklu bir yolcu balondan düşerek ağır yaralanmış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. İlk belirlemelere göre kaza sırasında yolcunun güvenlik kurallarına uyması için uyarıldığı ancak yolcunun kurallara uymaması nedeniyle sert iniş sırasında balondan düştüğü öğrenilmiştir. Pilotun kalp krizi geçirmesi nedeniyle balonun düştüğü iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımıza bağlı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu (KAİK) ekipleri kazayla ilgili ayrıntılı incelemeyi yapmak amacıyla olay yerine gönderilmiştir"

Kapadokya\'da Sıcak Hava Balonu Düştü: 1 Turist Hayatını Kaybetti

Son Dakika Güncel Kapadokya'da Sıcak Hava Balonu Düştü: 1 Turist Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement