Kapadokya'nın Turist Sayısı Tek Bilet Uygulaması ile Artar" - Son Dakika
Yerel

Kapadokya'nın Turist Sayısı Tek Bilet Uygulaması ile Artar"

Kapadokya bölgesinde Ihlara ve Manastır Vadisi'nde tek bilet uygulamasına geçilerek turist ilgisinin artırılması amaçlanıyor.

25.03.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT ÖNER TAŞ - Kapadokya bölgesinde Ihlara ve Manastır Vadisi'nde tek bilet uygulamasına geçilerek turist ilgisinin artırılması amaçlanıyor.

Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın batıya açılan kapısı Güzelyurt'un doğa, sanat ve kültürün bir arada buluştuğu 7500 yıllık tarihi bir yerleşim olduğunu söyledi.

Bölgenin günümüzde Kapadokya turizminde önemli bir yeri olduğunu belirten Demircioğlu, "Güzelyurt'ta bulunan Dünyaca ünlü Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği vadidir" dedi.

Güzelyurt'un turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ve adeta keşfedilmeyi beklediğini kaydeden Demircioğlu, "Güzelyurt, Ortodoks Mezhebinin kurucusu Aziz Gregorios Nazions'un yaşadığı ve ilk manastır hayatını başlattığı yerdir. Ihlara ve Manastır Vadisi, Kilise Camii, Yüksek ve Kızıl Kilise, Selime Katedrali, Narlı Göl, yeraltı şehirleri ve Gelveri evleri ile Güzelyurt, Kapadokya'da önemli turizm potansiyeline sahip bulunuyor" diye konuştu.

Manastır Vadisi'nde turizm

Güzelyurt'a gelen turist sayısının her geçen yıl arttığını vurgulayan Demircioğlu, "Ihlara Vadisi'ne gelen turist sayısı her yıl artarken, Manastır Vadisi ve diğer ören yerlerinde bu artış henüz yaşanmıyor" şeklinde konuştu.

Güzelyurt'ta Ihlara ve Manastır Vadisi'nde ayrı bilet uygulamasının bulunduğunu belirten Demircioğlu, tek bilet uygulamasına geçilmesi halinde Manastır Vadisi'ne olan ilginin de artacağını söyledi.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'ya gelen turların zaman yetersizliği nedeniyle Manastır Vadisi'ne gelmediğini, Ihlara Vadisi'nden dönüş yaparak bölgeden ayrıldıklarını söyledi.

Güzelyurt'ta Ihlara Vadisi'ne 2014 yılında 440 bine yakın turistin geldiğini belirten Doğan, "Güzelyurt'ta Ihlara Vadisi'ne 440 bin turist gelirken 6 kilometre uzaklıktaki Güzelyurt ilçe merkezindeki Manastır Vadisi'ni ise sadece 15 bine turist gezdi" dedi.

Bu güzel ilçenin yapılacak projelerle cazibe merkezi olacağını kaydeden Doğan, şöyle devam etti:

"Güzelyurt ilçe merkezinin daha fazla turist çekmesi için Manastır Vadisi'nde projeler yapılması gerekiyor. Vadi girişinde gişe sistemi bulunuyor. Tek bilet uygulaması vadiye olan ilgiyi arttıracaktır. Bu konuda bizde girişimlerde bulunduk ancak farklı ihale yapılması nedeniyle sonuç alamadık. Vadide Güzelyurt Belediyesi'nin hazırlayacağı projeler, bakanlığımızca desteklenecektir. Vadi içindeki evler yaşayanların da taşınması gerekiyor. Ayrıca Güzelyurt ile Ihlara Vadisi kavşağında Güzelyurt'u temsilen bir figür çalışması yapılması gerekiyor. Turisti cezbedecek projelerle, vadiye daha fazla turist çekebiliriz."

Kapadokya'yı Güzelyurt'a bağlayan yeni bir yol ağı üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Doğan, "Bölgeye gelecek turistlerin Narlıgöl, Sofular Vadisi, Kızıl Kilise ve Güzelyurt üzerinden Ihlara Vadisi'ne ulaşmasını hedefliyoruz. Bu yol ağı Güzelyurt'u Kapadokya'da önemli bir merkez haline getirecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kapadokya'nın Turist Sayısı Tek Bilet Uygulaması ile Artar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement