Kapadokya Turizmi "Tuz ve Güneşi" Keşfetti - Son Dakika
Güncel

Kapadokya Turizmi "Tuz ve Güneşi" Keşfetti

Gün batımının en güzel izlenebildiği yerlerden Tuz Gölü’nün, Kapadokya turizm yolu üzerindeki kuzey kısmına ilgi her gün biraz daha artıyor Göl kıyısındaki tesislerde mola verip tuz üzerinde çıplak ayakla yürüyen turistler, gurup vakti oluşan eşsiz güzellikteki manzaranın keyfini çıkarıyor Tesis sahibi Yılmaz: "Tuz Gölü’nün suyunda, çamurunda ve tuzunda 22 çeşit mineral bulunuyor.

31.08.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT ÖNER TAŞ - Tuz Gölü'nde turistlerin giriş yaptığı kuzey bölgesi tamamen kururken, tuz üzerinde yürüyüş yaparak ve çamura ayaklarını sokarak şifa arayan turistlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bozkırda gündüz buz mavisi, akşam üzeri ise kırmızı ve beyazın ufuk çizgisinde birleştiği eşsiz gün batımı manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Tuz Gölü, yaz mevsiminde sularının çekilmesiyle bembeyaz tuz örtüsü ile kaplandı.

İstanbul-Ankara hattından Kapadokya bölgesine giden turistler, Tuz Gölü'nün kuzey ucundaki bu bölgede mola veriyor. Buradaki tesis sahiplerinden Özgür Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'nün bir kuş cenneti olduğunu, tuz üretimiyle Türkiye'nin tuz ihtiyacını karşılarken, tuzunun ise şifa dağıttığını söyledi.

Tuz Gölü'nün kuzey kıyılarında yaz mevsimi itibariyle suların çekildiğini ve gölün tamamen tuzla kaplandığını belirten Yılmaz, "Tuz Gölü'nde her yıl kış ve ilkbahar mevsimlerindeki yağışlarla su seviyesi yükselirken, temmuz ayından itibaren sular hızla çekiliyor ve gölün yüzeyi tamamen tuzla kaplanıyor" diye konuştu.

Tuzla kaplanan göle yerli ve yabancı turistlerin adeta akın ettiğini kaydeden Yılmaz, şunları ifade etti:

"Ziyaretçilerimiz her geçen gün artıyor. Tuz Gölü'nün suyunda, çamurunda ve tuzunda 22 çeşit mineral bulunuyor. Şifa dağıtan Tuz Gölü'ne hem yerli hem de yabancı turistin ilgisi had safhada. Ağustos ayı yerli ve yabancı turistin Tuz Gölü'nü en fazla ziyaret ettiği ay. Tuz Gölü'ne gelenler, göl üzerinde çıplak ayakla yüzlerce metre yürüyüş gerçekleştiriyorlar. Çıplak ayakla tuz üzerindeki yürüyüş, insanlar üzerindeki stresi alıyor, rahatlatıyor. Tuz Gölü, ayak kokusuna da iyi geliyor. Göl içinde açılan çukurlara ayaklarını daldıran turistler rahatladıklarını söylüyor."

Tuz Gölü'ne gelenlerin kozmetik ve sağlık ürünlerine ilgi gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Tuz Gölü minerallerinden üretilen krem, losyon, deodorant ve şampuan gibi sağlık ürünleri her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor. İnsanlar öğrendikçe, tanıdıkça daha fazla ilgi gösteriyorlar" dedi. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kapadokya Turizmi 'Tuz ve Güneşi' Keşfetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement