Kapaklı Sağlık Hizmetleri Önündeki Engelleri Kaldırıyoruz - Son Dakika
Yerel

Kapaklı Sağlık Hizmetleri Önündeki Engelleri Kaldırıyoruz

Kapaklı Sağlık Hizmetleri Önündeki Engelleri Kaldırıyoruz

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi tarafından Vatan Aile Sağlığı Merkezi'ne Defibrilatör (Kalp Elektro Şok Cihazı ) yardımı yapıldı.

25.01.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Kapaklı Belediyesi tarafından Vatan Aile Sağlığı Merkezi'ne Defibrilatör (Kalp Elektro Şok Cihazı ) yardımı yapıldı. Cihaz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan tarafından Vatan Aile Sağlığı Merkezi'ne bizzat teslim edildi.

Kapaklı Belediyesi'nin her zaman Aile Sağlığı Merkezlerinin yanında olduğunu ifade eden Vatan Aile Sağlığı Hekimi Selim Çayır, "Kapaklı Belediyesi'ne ve başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu cihazımız kalbin normal dışı atımını tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan araçtır. Fibrilasyona uğramış veya yeni durmuş kalbe elektrik enerjisini şok halinde verildiği takdirde kalp dışarıdan uyarılmış olur ve kasılır. Kalbe defibrilatörle şok verilebilmesi için kalbin ventriküler fibrilsyonda (ölümcül ritim bozukluğu) olması gerekir. Aynı zamanda defibrilatör kalpteki ritim bozukluklarının tedavisinde de kullanılır. Başkanımıza yardımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

"SAĞLIK HİZMETLERİ ÇOK ÖNEMLİ MESAFELERE ULAŞTI"

Sosyal devlet anlayışının en önemli özelliklerinden birisinin de, tüm vatandaşlara, zamanında ve yeterli sağlık hizmetinin sunulmasından geçtiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Bu amaçla gelişen teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, yürütülen Sağlık hizmetleri çok önemli mesafelere ulaştı. İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, sağlık alanında yapılan yardımların desteklenerek, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapaklı Sağlık Hizmetleri Önündeki Engelleri Kaldırıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement