Kapaokya'da Ziyaretçi Sayısı 3 Milyona Yaklaştı - Son Dakika
Güncel

Kapaokya'da Ziyaretçi Sayısı 3 Milyona Yaklaştı

Kapaokya\'da Ziyaretçi Sayısı 3 Milyona Yaklaştı

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

08.01.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti. 2013 yılındaki ziyaretçi sayısı ise, 2 milyon 689 bin 949 olmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kapadokya bölgesinde turistlerin ziyaretine açık bulundurulan başta Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray ören yeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini, geçen yıl 2 milyon 852 bin 552 tatilci ziyaret etti. Aralık ayında ise, 24 bin 778'i ücretli, 10 bin 948'i ücretsiz, 62 bin 733'ü grup seyahatli, 16 bin 797'si müze kartlı olmak üzere 115 bin 256 kişi ziyaret etti. Geçen yılın aynı ayında ise ziyaretçi sayısı 101 bin 369 olarak gerçekleşmişti. Kapadokya bölgesindeki müze, ören yeri ve yer altı kentlerini 2013 yılının Ocak- Aralık döneminde ise 2 milyon 689 bin 949 turist ziyaret etmişti.

Turistler, bölgedeki tarihi ve turistik mekanlar arasında en çok Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı ve Derinkuyu Yeraltı şehirleri ile Zelve Ören Yeri ve Hacı Bektaş Veli Müzesi'ne ilgi gösteriyor. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapaokya'da Ziyaretçi Sayısı 3 Milyona Yaklaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kul celal: Memleketim benim bu biletli sayısı Biletsiz bunu katlar 0 0 Yanıtla
  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.


Advertisement