Kapatılan Askeri Okulların Açılması İçin Gösteri Düzenlediler - Son Dakika
Güncel

Kapatılan Askeri Okulların Açılması İçin Gösteri Düzenlediler

Beşiktaş'ta bir siyasi parti ve bazı STK'lar, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okullarının tekrar açılması için düzenledikleri gösteride, "Nöbetteyiz, tüm askeri okullar açılsın" dediler.

12.11.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ta bir siyasi parti ve bazı STK'lar, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okullarının tekrar açılması için düzenledikleri gösteride, "Nöbetteyiz, tüm askeri okullar açılsın" dediler.

Beşiktaş Demokrası Anıtı'nda toplanan Vatan Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği'nin de desteklediği topluluk, saat 13.00'te, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Askeri okullar kapatılamaz" diye slogan attı. Daha sonra Güneydoğuda terörle mücadelede şehit düşen asker ve polisler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu.

POLİTİKACILARA ASKERLİĞİN BİR RUH OLDUĞUNU ANLATMALIYIZ

Söz alan Prof. Dr. Celal Şengör; "Ordumuz, aklın emrinde olacaktır. Başka hiçbir şeyin değil. O akıl vatanı ve milleti müdafayı gerektirir. Ama kendimizi müdafa etmeyecek kadar da enayi değiliz. Dolayısı ile biz çocuklarımıza en küçük yaşta bunu öğretmek istiyoruz. Bunun için askeri liselerimiz, harp okullarımız, askeri meslek yüksek okullarımız, GATA önemlimidir. Siz bir hekimi yetiştirirsiniz. Ama kurşun yağmuru altında ameliyat yapmayı zor öğretirsiniz. Askeri okullar şarttır. Biz sayın politikacılarımıza şunu anlatmak zorundayız. Askerlik bir meslek değil, bir ruhtur" dedi.

DARBE GİRİŞİMDE BULUNANLAR ASKERİ OKULLARIN RUHUNU ALMIŞ KİŞİLER DEĞİL

Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri de yaptığı açıklamada, "Ben vatanını seven bir fert olarak 1972 yılında nasıl mezun olduysam, ondan sonra bir milim değişmedim. Değişemedim. Çünkü askeri okulda aldığım değerler doğruydu. Aldığım değerler gerçekti. Her zaman Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olmanın gururunu yaşadım. Şimdi birileri tarafından yetiştirilip, büyütülen, birileri tarafından da devletin çeşitli kademelerine yerleştirilen kişiler, 15 Temmuz'da silahlı kuvvetlerin içinden de çıkarak, bir darbe girişiminde bulundular. Bu darbe girişiminde bulunanlar kesinlikle Kuleli'nin veya askeri okulların ruhunu almış kişiler değildir. Bunlar oraya bizzat bu şekilde yerleştirilen kişilerdir. Umuyorum ve diliyorum ki bu yanlışlıktan birgün dönülecek. Askeri okullar açılacak. Pırıl pırıl gençler yetiştirilecek" dedi.

Görüntü Dökümü

--------

-Grubun ellerindeki dövizlerden görüntü

-Grubun slogan atması

-Grubun ellerindeki pankarttan görüntü

-Prof. Dr. Celal Şengör'ün açıklaması

-Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin açıklaması

-Genel ve yakın detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapatılan Askeri Okulların Açılması İçin Gösteri Düzenlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement