Kapıçay Göleti 18 Bin 700 Dekar Tarım Alanını Sulayacak - Son Dakika
Yerel

Kapıçay Göleti 18 Bin 700 Dekar Tarım Alanını Sulayacak

Kapıçay Göleti 18 Bin 700 Dekar Tarım Alanını Sulayacak

Antalya’nın Finike ilçesindeki Gökbük Köyü sınırlarında Başgöz Çayı üzerinde yapımı devam eden Finike Kapıçay Göleti ile 18 bin 700 dekar tarım alanını sulanacağı belirtildi.

23.07.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Finike ilçesindeki Gökbük Köyü sınırlarında Başgöz Çayı üzerinde yapımı devam eden Finike Kapıçay Göleti ile 18 bin 700 dekar tarım alanını sulanacağı belirtildi.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, gövde sıyırma kazısı, kaplama alanında kazı çalışmaları ve vana odası ulaşım yolu çalışmaları devam ettiğini belirterek, "Yüzde 16 'lık fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşmış durumdayız. Ülkemizin önemli yerleşim yerlerinden birisi olan turizmin ve tarımın başkenti Antalya'nın Finike ilçesine hizmet edecek Kapıçay Göletiz tamamlandığında toplam 18 bin 700 dekar tarım alanı suya kavuşacak" dedi.

Dünyada ve Türkiye'de tarım sektörünün gelişmesinin en büyük etkenin su yapıları olduğunu kaydeden Özgür, "İnsanoğlunun nerede yaşayacağına, ekonomik, kültürel ve fiziksel gelişimine yön veren tek etken sudur. DSİ olarak su kaynaklarının değerlendirilmesinde kısa vade yerine, uzun vadeli hedefler ele alıyoruz. Bizler artık bugünleri değil, gelecek yılların ihtiyaçlarını düşünerek projeler hazırlıyor ve uygulamaya koyuyoruz. DSİ Antalya Bölge Müdürlüğü olarak Antalya ve bağlı 19 ilçede yaptığımız su yapıları ile bölgenin geleceğini inşa ediyoruz" dedi.

Özgür, Finike Kapıçay Göleti'nin bölgede toplam 18 bin 700 dekar tarım arazisinin sulanacağını, 1,00 MW kurulu gücündeki santral ile de yıllık 4,87 GWh/yıl enerji üretilerek, ülke ekonomisine katkı sağlanacağını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapıçay Göleti 18 Bin 700 Dekar Tarım Alanını Sulayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement