Kapıkule'de Bekleyen Tır Şoförlerinin Korkulu Rüyası 'Kaçak Göçmenler' - Son Dakika
Güncel

Kapıkule'de Bekleyen Tır Şoförlerinin Korkulu Rüyası 'Kaçak Göçmenler'

Kapıkule\'de Bekleyen Tır Şoförlerinin Korkulu Rüyası \'Kaçak Göçmenler\'

Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen kaçak göçmenler, Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda personel sayısının azalması ve sistem değişikliğine gidilmesinin ardından Kapıkule’de saatlerce bekleyen TIR şoförlerinin korkulu rüyası haline geldi.

26.05.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen kaçak göçmenler, Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda personel sayısının azalması ve sistem değişikliğine gidilmesinin ardından Kapıkule'de saatlerce bekleyen TIR şoförlerinin korkulu rüyası haline geldi. Kaçak göçmenlerin TIR'ların dorsesine gizlice girdiklerini belirten TIR şoförleri, geceleri uyku uyuyamadıklarını söyledi.

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğu 26 kilometreye ulaştı. 5 gündür yurt dışına çıkmak isteyen TIR şoförleri, gıda ve tuvalet ihtiyaçlarının yanı sıra kaçak göçmenler nedeniyle de sıkıntı yaşıyor. Yasa dışı yollardan Avrupa hayali kuran kaçak göçmenler özellikle akşam saatlerinde TIR'ın arkasında bulunan çelik telleri keserek dorseye giriyor.

Edirne Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ise özellikle Kapıkule ile Edirne şehir merkezine doğru oluşan TIR kuyruğunda Suriyeliler için çalışmalarını sürdürüyor. Kapıkule yolu üzerinde 4 kişilik bir grubu takibe alan jandarma ekipleri TIR'ın içine giren Suriyelileri yakaladı.

"HER GÜN AYNI SORUN YAŞANIYOR"

TIR şoförleri konuyla ilgili büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Gümrük kapısına giden TIR'ların arkasındaki çelik telleri gizlice keserek dorseye girdiklerini belirten TIR şoförü Halil Sögüt, "Eğer bu olay burada fark edilmeyerek, Bulgaristan kapısında fark edilseydi vay halimize. Burada TIR'ın arkasında 4 kişi yakalandı. Bu her gün olan bir şey, devletin bu soruna el atması lazım. Ayrıca gişelerden girdiğimizden beri Kapıkule yolunda önümüzde uzayan halen 10 kilometre bir kuyruk var" dedi.

"TELİ KESTİKTEN SONRA JAPON YAPIŞTIRICIYLA BİRLEŞTİRİYORLAR"

Teli kestikten sonra içine Japon yapıştırıcısıyla iğne takarak tekrar birleştirdiklerini dile getiren TIR şoförü Emir Demirkaya, "Sınırda şoförün başı belaya giriyor bu sefer. Bulgaristan kapısında, Kapıkule'de başımıza gelebiliyor. Kapıkule'de günümüzü kaybediyoruz. Geceleri uyuyamıyoruz burada, hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİRİNİN TIR'IN İÇİNDE ÖLDÜĞÜNE ŞAHİT OLDUM"

Daha önce başından geçen bir olayı gazetecilere anlatan TIR şoförü Yusuf Kaya da araçta birinin öldüğünü ifade ederek, "2 kişi kaçmış, 2 kişi kalmış, sıcaktan 1 kişi de ölmüş. Bunlar da ölürdü. Adamlar ölüme gidiyor resmen. Macaristan'a yük götürüyorum, 3 günden beri yollardayım bunlardan uyku uyuyamıyoruz. Günde 1 ya da 2 saat uykumuz var" şeklinde konuştu.

Edirne Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler yakaladıkları 4 Suriyeli'yi yaptıkları işlemlerinin ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine teslim etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kapıkule'de Bekleyen Tır Şoförlerinin Korkulu Rüyası 'Kaçak Göçmenler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement