Kapıkule'de Gurbetçi Yoğunluğu - Son Dakika
Yerel

Kapıkule'de Gurbetçi Yoğunluğu

Kapıkule\'de Gurbetçi Yoğunluğu

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve tatil için Türkiye'ye gelen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısında yoğunluk oluşturdu.

12.07.2014 14:56  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan ve tatil için Türkiye'ye gelen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

Bulgaristan'ın Kaptan Anderevo Sınır Kapısı'ndan geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, işlemlerinin ardından yurda giriyor.

Uzun yol katederek Türkiye'ye ulaşan gurbetçilerin büyük bölümü, gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda bir süre dinleniyor.

Fransa'nın Paris kentinden ailesiyle gelen Mehmet Ak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 36 saattir ailesiyle yolculuk yaparak Türkiye'ye ulaştığını söyledi.

Tatilini Ramazan Bayramına denk getirdiğine işaret eden Ak, "Yollar çok kalabalık. Bulgaristan sınır kapısında biraz sorun yaşadık. Ama memleketimize girince bütün sorunları unutuyoruz. Bursa'ya gidiyorum" diye konuştu.

"Türkiye'den Allah razı olsun"

Belçika'nın başkenti Brüksel'den gelen Halil Koçyiğit de Türkiye'yi özlediğini ve yurdun bir cennet gibi olduğunu ifade ederek, "Türkiye'den Allah razı olsun. Burası yalancı cennet ama kıymetini bilmiyorlar, orası başka. Memleketimiz gibi var mı, Başbakanımız gibi var mı? Başbakanımız Türkiye'yi cennet yaptı" diye konuştu. Koçyiğit, cumhurbaşkanlığı seçimi için de Türkiye'de oy kullanacağını kaydetti.

Avusturya'dan gelen Hüseyin Güleryüz, yolculuğunun iyi geçtiğini ve akrabalarının yanına İstanbul'a gittiğini söyledi. Türkiye'de her şeyin formunda ve güzel göründüğünü dile getiren Güleryüz, "Türk olmaktan gurur duyuyorum. Her sene, her zaman memleketime geliyorum. 1,5 ay Türkiye'de kalacağım. Her tarafı gezmeyi planlıyorum" dedi.

Fransa Strazburg'dan ailesiyle geldiğini belirten Abdullah Aksu ise Kayseri'de ilk defa akrabalarıyla Ramazan Bayramı kutlayacağını ve heyecanlı olduğunu dile getirdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kapıkule'de Gurbetçi Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement