Kapıkule Sınır Kapısı Kapandı - Son Dakika
Güncel

Kapıkule Sınır Kapısı Kapandı

Kapıkule Sınır Kapısı Kapandı

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki giriş-çıkış işlemleri bilgisayar sistemlerindeki yenileme çalışması nedeniyle saat 21.00'dan itibaren kapatıldı.

17.04.2014 01:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki giriş-çıkış işlemleri bilgisayar sistemlerindeki yenileme çalışması nedeniyle saat 21.00'dan itibaren kapatıldı. Yenileme çalışmalarının sabah 09.00'a kadar sürmesi beklenirken uygulamadan habersiz olup Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen yolcu ve araçlar Trafik ekipleri tarafından anonslarla uyarılarak diğer sınır kapılarına yönlendiriliyor. Bilgisayar sistemlerindeki yenileme çalışması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'nın kapatılması TIR sürücülerin tepkisine neden oldu. İstanbul'dan aldığı demir yükünü Almanya'ya götürmek üzere Kapıkule Sınır Kapısına gelen Murat Ateşli, geçişlerindeki sorunların bir türlü bitmediğini ifade ederek, 'Bizim çilemiz hiç bitmiyor. Kapıkule'ye ne zaman gelsek sürekli bir sorunla karşılaşıyoruz. Bize sistem yenilenmesiyle ilgili 2 saat önce haber verdiler. Sistem yenilenince geçişlerin hızlanacağını söylüyorlar. Yıllardır biz bu çileyi çekiyoruz. Geçişlerin hızlanacağına inanmıyorum dedi.

ÜRÜNLER BOZULABİLİR

Rusya'ya 20 ton domates ve kabak yükü taşıdığını belirten TIR sürücüsü Ahmet Yılmaz ise, taşıdığı ürünlerin bozulma riski olduğu söyleyerek, Bize Sınır kapısının kapanacağı bilgisi geç bildirildi. Biz buraya geldik bakalım ama çok bir zamanımız kaldı. İnşallah geçiş yaparız. Geçiş yapamazsak diğer kapıya yönelmemiz bile malzemenin zamanında yetişmemesine neden ola bilir. Bu da bizim için büyük bir sıkıntı yaratır dedi.

Akşam saat 21.00'da başlayan bilgisayar sistem yenileme çalışmasının sabah 09.00'da bitirilerek geçişlerin normale döneceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapıkule Sınır Kapısı Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement