Kapkaç Dehşeti Kamerada! - Son Dakika
Güncel

Kapkaç Dehşeti Kamerada!

Kapkaç Dehşeti Kamerada!

İstanbul'da banka önlerinde kapkaç yapan 5 kişilik şebekenin elebaşı Ramazan Y., polis tarafından yakalanırken, şüphelilerin yaptıkları bir kapkaç olayı kameraya yansıdı.

03.06.2015 12:55  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da banka önlerinde yaptıkları kapkaçlarla vatandaşların korkulu rüyası haline gelen 5 kişilik şebekenin elebaşı Ramazan Y.(43) polis tarafından yakalandı.

Şüphelilerin Küçükçekmece'de yaptıkları bir kapkaç olayının ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi.

PARAYI VERMEMEK İÇİN UĞRAŞTI AMA...

Görüntülerde para çektikten sonra aracına binmeye çalışan Hüseyin K.'nın yanına başka bir araçla yaklaşan şüphelilerin para dolu çantayı çalmak için mağduru bir süre sürükledikleri görülüyor.

Ancak çantadaki parayı havaya fırlatan mağdur bir an şüphelilerin elinden kurtuluyor. Paradan vazgeçmek istemeyen şüphelilerin otomobille geri geri tekrar gelip adama saldırmaları ve bir miktar para alarak kaçmaları görüntülere yansıyor.

MAĞDURU METRELERCE SÜRÜKLEDİKLERİ AN KAMERADA

İstanbul'da banka önlerinde yaptıkları kapkaçlarla vatandaşların korkulu rüyası haline gelen 5 kişilik şebekenin elebaşı Ramazan Y.(43) polis tarafından yakalandı. Daha önceden Kapkaç, gasp, yağma, oto hırsızlığı, polise mukavemet, hükümlü kaçırmak gibi suçlardan polise geliş kaydı bulunan Ramazan Y.'nin 4 adamı daha önce yakalanmıştı. Şüphelilerin 15 Eylül 2014 tarihinde Küçükçekmece'de yaptıkları bir kapkaç olayının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde ise mağdur Hüseyin K.'yı araçlarının peşinde metrelerce sürükledikleri görüldü.

4 ŞÜPHELİ DAHA ÖNCE YAKALANMIŞTI

İstanbul'un Küçükçekmece ve Bağcılar ilçelerinde yaptıkları gasplarla vatandaşların korkulu rüyası haline gelen kapkaç çetesinin 4 elemanı İsmet S.(42), Mensur G.(22) Bahadır A.(22) ile İsmail E.(26) daha önce gözaltına alınmıştı. Şebekenin son üyesi olan ve çete lideri olduğu iddia edilen Ramazan Y.'de önceki gün Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı.

SABIKASI POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelinin suç dosyası ise deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Şüphelinin daha önceden kapkaç, nitelikli yağma, gasp, oto hırsızlığı, sahtecilik, uyuşturucu madde bulundurmak, görevli polise mukavemet ve görevine engel olmak, hükümlü kaçırmak gibi suçlardan çok sayıda polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERALARI ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin banka içlerinde sıra numarası alarak bekledikten sonra yüklü miktarda para çeken vatandaşları takip ederek uygun bir yer bulduklarında kapkaç yaparak hırsızlık yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin 15 Eylül 2014 tarihinde Küçükçekmece'de yaptıkları bir kapkaç olayının ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi. Görüntülerde para çektikten sonra aracına binmeye çalışan Hüseyin K.'nın yanına başka bir araçla yaklaşan şüphelilerin para dolu çantayı çalmak için mağduru bir süre sürüklendikleri görülüyor. Ancak çantadaki parayı havaya fırlatan mağdur bir an şüphelilerin elinden kurtuluyor. Paradan vazgeçmek istemeyen şüphelilerin otomobille geri geri tekrar gelip adama saldırmaları ve bir miktar para alarak kaçmaları görüntülere yansıyor.

Polisteki işlemleri tamamlanan Ramazan Y. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

POLİS SORUŞTURMASINDA ŞÜPHELİLERİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EYLEMLER:

01 Eylül 2014 tarihinde Bağcılar'da mağdur Suna A.'nın bankadan çektiği 47 bin liranın kapkaç yöntemiyle çalınması.

15 Eylül 2014 tarihinde Küçükçekmece ilçesinde Mağdur Hüseyin K.'nın bankadan çektiği 37 bin liranın kapkaç yöntemiyle çalınması.

20 Ekim 2014 tarihinde Bahçelievler'de mağdur İlhan G.'nin bankadan çektiği 38 bin liranın çalınması.

15 Aralık 2014 tarihinde Bağcılar'da İsmail A.'nın bankadan çektiği 111 bin liranın kapkaç yapılarak çalınması.

26 şubat 2014 tarihinde Küçükçekmece ilçesinde Mağdur Tülay K.'nın bankadan çektiği 29 bin liranın kapkaç yapılarak çalınması olayı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapkaç Dehşeti Kamerada! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement