Kar Durdu, Afyonkarahisar'da Yollar Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kar Durdu, Afyonkarahisar'da Yollar Açıldı

Kar Durdu, Afyonkarahisar\'da Yollar Açıldı

Afyonkarahisar'da aralıksız yağan kar, dün öğle saatlerinde etkisini kaybetti.

12.02.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da aralıksız yağan kar, dün öğle saatlerinde etkisini kaybetti. Kar nedeniyle ulaşımda aksamaların olduğu şehirlerarası bağlantı yolları ulaşıma açıldı. Yetkililer, buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.

Afyonkarahisar'da 2 gün aralıksız yağan kar, hem kentte, hem şehirlerarası bağlantı yollarında yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığı yarım metreye ulaşırken, dışarı çıkmak zorunda olanlar zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri ana arterlerde ve kaldırımlarda kar temizliği yaptı.

Kar, ilçelerde de benzer durumlara neden oldu. Valilik kararıyla merkez ve merkeze bağlı köylerde dün ve bugün okullarda eğitime ara verilirken, bazı ilçelerde de kaymakamlık kararıyla okullar tatil edildi. Bu karara en çok öğrenciler sevindi. Kar tatilini fırsat bilen öğrenciler kartopu oynadı, kardan adam yaptı.

EKİPLER ARALIKSIZ ÇALIŞTI

Şehirlerarası bağlantı yollarında ise kar esareti nedeniyle kapanan yollarda çok sayıda vatandaş araçlarıyla mahsur kaldı. Maddi hasarlı trafik kazalarının olduğu karayollarında, polis ve jandarma trafiği düzenlemek için çalışırken, Karayolları ekipleri de yolların açılması için kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllüleri de yolda mahsur kalanlara kumanya dağıttı.

UZUN TIR KUYRUKLARI OLUŞTU

Özellikle Dinar ve Sandıklı gibi bağlantı noktaları üzerinde yer alan ilçelerde belediye ekipleri çalışmalara destek vererek, vatandaşların dondurucu soğuktan etkilenmemesi için mücadele etti. Yolda kalanlar, oluşturulan konaklama noktalarında ağırlandı. Karayollarında ulaşım yer yer açılırken otomobil ve otobüslerin geçişine izin verildi, ağır tonajlı araçların geçişine ise izin verilmedi. Yollarda uzun TIR kuyrukları oluşması sürücülere zor anlar yaşattı. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu kırsal kesimde de İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler çalışma yaptı. Kapanan köy yolları iş makineleri ve personelin çalışmasıyla açıldı.

KAPALI YOL KALMADI

Afyonkarahisar'da 2 gün süren esaret, kar yağışının dün öğleden sonra hafiflemesiyle sona erdi. Şehirlerarası bağlantı yollarında yapılan temizlik ve tuzlama çalışmalarının ardından ulaşım sağlanmaya başladı. Yollarda bekleyen TIR ve diğer araçların geçişine izin verildi. Bağlantı yollarının tamamının açık olduğu belirtilirken, buzlanma tehlikesine karşı Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Trafik ekipleri, sürücüleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Durdu, Afyonkarahisar'da Yollar Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement