Kar, Fırtına, Hortum Hayatı Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Kar, Fırtına, Hortum Hayatı Felç Etti

Mersin’in Silifke ilçesinde kar nedeniyle yollar kapanıp araçlar mahsur kaldı.

11.02.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde kar nedeniyle yollar kapanıp araçlar mahsur kaldı. Hortum seralara zarar verirken, fırtına nedeniyle deniz kenarındaki birçok işletme yıkıldı.

Silifke'de yüksek kesimlere yağan kar hayatı olumsuz etkilerken, bazı kapanan mahalle yolları Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait greyderlerle açıldı. İlçeye bağlı Kırobası, Kocaoluk, Saraydın, Kavak, Çatak, Kıca ve çevresine yağan kar, yolların kapanmasına neden olurken, zincirsiz yola çıkan araçlar yollarda mahsur kaldı. Özellikle Kırobası köyü Topboğazı mevkisinde zincirsiz araçlar zor anlar yaşadı. Yer yer yarım metreyi bulan kar nedeniyle ana yol kenarındaki trafik levhaları görünmez oldu. Civar köylerden taşımalı eğitim kapsamında Kırobası İlköğretim Okulu'na gelen öğrencilerin evlerine rahat ulaşabilmeleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri gün boy yol açma ve karla mücadele çalışmaları yaptı.

Kar yağışı gün boyu ve gece de devam etti. Karla mücadele ekipleri olası tehlikelere ve yolların kapanmasına karşı Kırobası bölgesinde sürekli hazır bekletildi.

Yıllar sonra ilk kez bu kadar çok kar yağdığını belirten Kocaoluk Mahalle Muhtarı Yusuf Tunç, "Yoğun kar yağışı nedeniyle de yollarımız sık sık kapanıyor. Kırobası köyü birçok köyü birbirine bağlayan yolun merkezinde bulunuyor. Ayrıca civar köylerin öğrencileri taşımalı eğitim kapsamında bizim köyümüze geliyor. Öğrencilerin okula, vatandaşların da köylerine rahat gidip gelmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipler aralıksız yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Bizleri karın ve buzun içerisinde yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

HORTUM SERALARI YIKTI

İlçeye bağlı Atayurt Mahallesi'nde meydana gelen hortum nedeniyle seralar yıkıldı. Örtü altında bulunan domates ve çilek büyük zarar gördü. Atayurt Mahallesi'nde meydana gelen hortum domates ve çilek üretimi yapılan bazı seraların tamamen yıkılmasına bazılarının ise direklerinin sökülmesine neden oldu. Seraların yıkılması nedeniyle yeni hasadına başlanan domatesler büyük zarar gördü. Zararın ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı çalışmalarının ardından belirleneceği bildirildi. Geçimini serada domates üretimi yaparak sağlayan Ahmet Aydın isimli çiftçi, yaptığı açıklamada meydana gelen hortum nedeniyle domates ve çilek serasında büyük zarar meydana geldiğini ve yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

Öte yandan denizlerdeki fırtına nedeniyle Taşucu- Girne arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan feribot şirketleri seferlerini iptal etmek zorunda kaldı. Oluşan dalgalar nedeniyle ise sahil kenarındaki bazı işyerlerinde maddi hasar meydana geldi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kar, Fırtına, Hortum Hayatı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement