Kar Maskeli Katil Zanlısı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kar Maskeli Katil Zanlısı Yakalandı

Adana'da 18 yaşındaki İzzettin Akpınar'ı öldürdüğü iddiasıyla aranan 28 yaşındaki Ahmet İrek ile 30 yaşındaki H.Ş. ve kardeşi 17 yaşındaki İ.Ş. gözaltına alındı.

25.06.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 18 yaşındaki İzzettin Akpınar'ı öldürdüğü iddiasıyla aranan 28 yaşındaki Ahmet İrek ile 30 yaşındaki H.Ş. ve kardeşi 17 yaşındaki İ.Ş. gözaltına alındı.

Cinayet, geçen 22 Haziran'da merkez Seyhan İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'ndeki Eminağa Caddesi'nde işlendi. Motosikletle gelen kar maskeli kişiler av tüfeğiyle ateş edip İzzettin Akpınar'ı öldürdü, yanındaki arkadaşı 20 yaşındaki Vedat Söğüt'ü yaraladı. Polis, çevredeki 25 ayrı güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Saldırıdan sonra kaçan şüphelilerin kullandığı motosikletin İ.Ş.'ye ait olduğu saptandı. Olaydan 1 gün önce İ.Ş.'nin öldürülen İzzettin Akpınar ile kavga ettiğini belirleyen polis, evine baskın düzenledi. İ.Ş. ile ağabeyi H.Ş. gözaltına alındı.

Cinayet Bürosu ekipleri elde ettiği başka bir kamera kayıtlarında ise saldırıdan hemen sonra motosikletin İ.Ş.'nin evinin önüne geldiğini gösteren görüntülere ulaşıldı. Kayıtlara göre motosikletten inen ve yüzündeki kar maskesini çıkartan kişinin Ahmet İrek olduğu ve İ.Ş.'ye 'İşlem tamam' anlamına gelen selam verdiği anlaşıldı. İrek de gözaltına alındı. İrek'in evinde yapılan aramada 3 av tüfeğiyle 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

"İZZETTİN'E ATEŞ ATEŞ ETMEDİM

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan Ahmet İrek, olayda kullandığı av tüfeğini de Akkapı Mezarlığı'na attığını söyledi. İrek, amacının ölen kişiyi vurmak olmadığını da ileri sürerek ifadesinde, şöyle konuştu:

"Olayın olduğu yerde işyeri olan Mustafa Yıldırım'dan 15 bin lira alacağım vardı. İşyerine korkutmak amacıyla ateş ettim. İzzettin ile Vedat'ın içeride olduğunu bilmiyordum. Amacım öldürmek değil, sadece korkutmaktı."

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan Ahmet İrek ile İrek'i azmettirdiği öne sürülen H.Ş. ile kardeşi İ.Ş., adliyeye sevk edildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Maskeli Katil Zanlısı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement