Doğu'ya Kar Yağdı, Araçlar Yollarda Kaldı - Son Dakika
Güncel

Doğu'ya Kar Yağdı, Araçlar Yollarda Kaldı

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Doğubayazıt'ta ise Tendürek ve İpek Dağı geçitleri kar nedeniyle kapandı.

03.11.2014 08:57  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı yerlerde ulaşımda aksama yaşandı. Muş- Bulanık karayolundaki Kazana rampasından dönmek isteyen bir kamyon Korkut ilçesine bağlı Dereiçi köyünde yoldan çıktı. Kamyon, sürücünün ve çevrede ikamet eden vatandaşların yardımıyla kurtarılırken, aynı bölgede bir minibüs ve bir ticari taksi de, yağışa hazırlıksız yakalandıkları için mahsur kaldı. Korkut'a bağlı Karakale köyüne misafirliğe giden Ali Çakır ve babası Remzi Çakır, aynı bölgede yoldan çıkarak mahsur kaldı. Kar yağışı nedeniyle aracın yoldan çıktığını ifade eden taksi şoförü Ali Çakır, "Misafirliğe geldik ve yolda mahsur kaldık. Babamla birlikte kendi imkanlarımızla kurtulduk" dedi.

YOLCU OTOBÜSÜ MAHSUR KALDI

Öte yandan Korkut'tan Bulanık'ka gitmekte olan bir yolcu minibüsü de geri dönmek isterken yine aynı bölgede mahsur kaldı. Araçtakilerin yardımıyla minibüsü saplandığı yerden kurtardıklarını dile getiren minibüs şoförü Turan Kabayer, "Kazana rapmasının üstünde mahsur kaldık ve gidemediğimiz için tekrar ger döndük" diye konuştu.

Kar yağışı devam ederken, Karayolları 113 Şube Şefliği ekipleri de bölgede kar temizleme çalışmalarına başladı.

GEÇİTLER KAPANDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Tendürek ve İpek Dağı geçitleri kapandı. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası geçitler sabah saatlerinde ulaşıma açıldı.

Aniden bastıran kar yağışı dolayısıyla Van-Doğubayazıt arasında ulaşımı sağlayan 2 bin 550 rakımlı Tendürek Dağı geçidi ile Ağrı-Doğubayazıt arasındaki 2 bin 10 rakımlı İpek Dağı geçidinde yol açma çalışması yapıldı.

Sabahın ilk saatlerinde ekipler yolu tekrar ulaşıma açtı.

Yetkililer, sürücüleri, çekme halatı ve kış lastiği kullanmaları konusunda uyardı.

Doğu\'ya Kar Yağdı, Araçlar Yollarda Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu'ya Kar Yağdı, Araçlar Yollarda Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ömer: pekkoşlar şimdi ağlarlar devlet yollarımızi açmirr mahsur galdihhh eeee sizler iş makinalarını yakmaya devam edin 11 7 Yanıtla

Advertisement