Tatvan Belediyesinin, Kar Timi İş Başında - Son Dakika
Güncel

Tatvan Belediyesinin, Kar Timi İş Başında

Bitlis'in Tatvan Belediyesi, hayatı olumsuz etkileyen kar yağışıyla mücadele amacıyla 80 kişilik karla mücadele timi kurdu.

09.01.2015 17:25  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tatvan Belediyesi, hayatı olumsuz etkileyen kar yağışıyla mücadele amacıyla 80 kişilik karla mücadele timi kurdu. Oluşturulan 80 kişilik kar timine 3 greyder, 8 kepçe, 5 kamyon destek verirken, kar kürüme çalışmalarının çarşı merkezi ile mahallelerde eş zamanlı olarak aralıksız devam ettiği belirtildi. Tatvan'ı, yedi bölgeye ayırarak aynı anda kar temizleme çalışmaları yaptıklarını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, vatandaşların mağdur olmamaları için kar kürüme

çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Kar timinin çarşı merkezindeki çalışmalarını yerinde takip eden Başkan Aksoy, "Son 3 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bir belediye olarak vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kar ekibi ve kar timi kurduk. Şu an kar ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalara iş makineleri de destek veriyor. 80 kişilik personelle birlikte çarşı merkezindeki kaldırımlar ve geçişlerin temizleme çalışmaları devam ediyor. 3 gün içerisinde 150 kilometre yolu kar yığınlarından temizlemiş bulunmaktayız. Şu an kapalı herhangi bir sokak ve caddemiz söz konusu değil. Aynı zamanda okullarımız tatil, çocukların sorun yaşamamaları için okul bahçelerinin de kardan temizleme çalışmaları devam etmektedir. İki gün içerisinde okul bahçelerini temizleyip pazartesi günü hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Yolları temizlediğimiz gibi kaldırımların da temizlik çalışmaları yapılıyor ve oluşturduğumuz kar timi gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Tabi ki bu çalışmalar bize ek maliyet getiriyor. Bölgemiz özellikle kar bölgesi olduğu için karla mücadeleye yoğun bir şekilde devam etmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda merkezi hükümetimiz karla mücadele konusunda destek verirse, belediyelerimizin yükü hafiflemiş olacaktır. Aynı zamanda, vatandaşların kaldırımlarda rahat bir şekilde güvenle yürüyebilmeleri için çatılarda oluşan buz sarkıtlarına da ekiplerimiz müdahale ediyor."

Belediyenin oluşturmuş olduğu kar timinden memnun olduklarını dile getiren vatandaşlardan Gökhan Kılıç ise, ilçe merkezinde 4 gündür yoğun şekilde devam eden kar yağışı olduğunu, fakat belediyenin kar temizleme çalışmalarından dolayı hiçbir sorun ve sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Belediyenin çalışmalarından dolayı teşekkür eden esnaf Celil Keskin de, "Belediye tarafından oluşturulan kar timinin aralıksız çalışmalarından dolayı çarşımız çok güzel bir şekilde kardan temizlendi, esnaf olarak teşekkür ederim" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tatvan Belediyesinin, Kar Timi İş Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement