Kar ve Fırtına, Balık Fiyatlarını Uçurdu - Son Dakika
Yerel

Kar ve Fırtına, Balık Fiyatlarını Uçurdu

Yurt genelinde bir süredir etkili olan olumsuz hava koşulları yüzünden tekneler denize açılamayınca balık fiyatları önemli oranda yükseldi Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Cezair: "3 4 gündür tekneler barınaklarda, kar ve fırtınadan denize açılamıyoruz"

01.01.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALUK YÜKSEL - Marmara'da, bir süredir etkili olan kar ve fırtına yüzünden tekneler denize açılamayınca balık fiyatları tavan yaptı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Marmara Denizi'nin güneyindeki önemli balıkçılık merkezlerinden Gemlik Körfezi'nde, olumsuz hava koşulları nedeniyle tekne sahiplerinin büyük bölümü son 3-4 gündür avlanmak için denize açılamıyor.

Körfezdeki Kapaklı, Fıstıklı, Karacaali, Büyükkumla ve Küçükkumla mahallelerinde geçimini balıkçılıktan sağlayan pek çok aileyi mağdur eden kar ve fırtına, avlanmayı neredeyse olanaksız hale getirirken tüketicilere de zam olarak yansıdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nde, kış mevsiminin en çok tüketilen balıklarından hamsi ve istavritin kilogramı 10-12, palamutun tanesi 7,5-10, lüferin tanesi 20-30 liradan satılıyor.

Tezgahlarda ise kilogram bazında fiyatlar, hamside 15-16, çinekopta 18, istavritte 12-13 lirayı bulurken palamutun tanesi 8-15 liradan alıcısına ulaşıyor.

"Kasım ayına kadar av sezonu iyi geçti"

Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Cezair, Marmara Denizi'nde geçen kasım ayına kadar av sezonunun iyi geçtiğini, tekne sahiplerini tatmin edecek ölçüde hamsi ve palamut yakaladıklarını ancak aralık ayının son derece kötü olduğunu söyledi.

Cezair, bu süreçte av miktarının az olmasından dolayı balık fiyatlarının yüksek seyrettiğini, son günlerdeki kar ve fırtınanın da avlanmayı neredeyse imkansız hale getirdiğini vurguladı.

Körfezdeki balıkçı teknelerinin, olumsuz hava koşulları yüzünden denize açılamadığını ifade eden Cezair, "Bir süredir zaten 'Balık yok' diye yakınıyorduk. 3-4 gündür de tekneler barınaklarda, kar ve fırtınadan denize açılamıyoruz. O yüzden balıktaki pahalılık kaçınılmaz. Havalar düzelip normal av koşulları oluşunca fiyatlar gevşeyecektir" diye konuştu.

Marmara Denizi'nde özellikle hamsi avındaki azalmaya dikkati çeken Cezair, bunun balıkçıları zor durumda bıraktığını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kar ve Fırtına, Balık Fiyatlarını Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement