Kar Yağışı Altında "Umut Nöbeti" - Son Dakika
Güncel

Kar Yağışı Altında "Umut Nöbeti"

Kar Yağışı Altında "Umut Nöbeti"

* Can Dündar ve Erdem Gül için başlatılan 'Umut Nöbeti' kar yağışı altında devam etti.

30.12.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Can Dündar ve Erdem Gül için başlatılan 'Umut Nöbeti' kar yağışı altında devam etti.

Şair Ataol Behramoğlu:

" Türkiye'nin demokrasiye doğru, insan haklarına doğru, sosyalizme doğru gidişini engelleyemeyeceklerdir. Buna da inanıyoruz."

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için başlatılan 'Umut Nöbeti' bugün kar yağışı altında devam etti. Bugünkü nöbete Today's Zaman Yazı İşleri Müdürü Celil Sağır ile Zaman Gazetesi Yazarı Nurullah Öztürk, Uluslarası Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Başkanı Zeynep Oral, Sanatçılar Birliği Başkanı ve Şair Ataol Behramoğlu ile Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Sekreteri Tevfik Taş, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Küçük, Disiplin Kurulu Başkanı Hasan Güngör ile İstanbul Temsilcisi Mehmet Yeşildağ tuttu.

"DAHA ÖNCE DEFALARCA SİLİVRİ CEZAEVİ'NİN ÖNÜNE GELDİK"

Öğlen saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı altında nöbeti Celil Sağır ve Nurullah Öztürk'ten devralan Ataol Behramoğlu, Silivri Cezaevi'nin önüne defalarca geldiklerinin altını çizerek, "Çünkü içeride yurtseverler vardı. Dostlarımız arkadaşlarımız vardı. Ergenekon Davası için, Balyoz Davası için geldik. Şimdi bu olayların sanki yeni bir perdesi açılmış gibi. Yeni bir Ergenekon yeni bir Balyoz. Bugünkü iktidarın bugün yapmak istediği bu. O günde biz bu davanın avukatıyız diyen kişi bugün sarayda oturmakta. İşin esası budur. Ama Türkiye'nin demokrasiye doğru, insan haklarına doğru, sosyalizme doğru gidişini engelleyemeyeceklerdir. Buna da inanıyoruz." dedi. Ataol Behramoğlu ile nöbete başlayan, Zeynep Oral da, "PEN Türkiye Başkanı olarak burada bulunuyorum. Ama aynı zamanda insan olduğum için, vicdanım olduğu için, Türkiye'den hala umudumu kesmediğim için ve her karanlık dönemin sonunda mutlaka sabah olacağına inandığım için buradayım. Can ve Erdem'in yalnız olmadıklarını, gazetecilerin işlerini, mesleklerini, sorumluluklarını yerine getirmek, ulaştıkları gerçekleri yaymak zorunda olduklarını bildiğim için buradayım." şeklinde konuştu.

'PEN'DEN GELEN MESAJ

Zeynep Oral öte yandan nöbeti sırasında PEN'in Başkanı Jennifer Clement'in mesajını basın mensuplarına okudu. Mesajda şu ifadeler yeraldı; " Türkiye Cumhuriyeti hükümetine diyoruz ki ; dünya dehşet içinde sizi izliyor. Gerçeği arayan araştıran sorgulayan insanları hapise tıkmak Türkiye'nin zengin kültür mirasına hakarettir. Türkiye'nin tüm düşünürlerine ve yazarlarına hakarettir. Bunun bilinmesini istiyoruz."

Ataol Behramoğlu da dünya çapında 120 şiir festivali ve 3000 şairi temsil eden 'Dünya Şiir Hareketi' Koordinasyon Komitesi'nin yolladığı dayanışma mesajını basın mensuplarıyla paylaştı. Dünya Şiir Hareketi'nin mesajı ise şöyle, "Can Dündar ve Erdem Gül ile mesleklerinin gereğini yerine getirdikleri için tutuklanan tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Bir kez daha Türkiye'deki yönetime ifade özgürlüğünün yaşamsal önemini hatırlatıyoruz. Yetkileri insan haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz"

"KÖTÜLÜK İMPARATORLUĞUNA KARŞI BURADAYIZ"

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Sekreteri Tevfik Taş da nöbeti sırasında,"Burada Can ve Erdem için buluyoruz. Ama salt Can ve Erdem değil, onların nezlinde Türkiye'nin düşünce iklimini bir çöle bir çoraklığa düşürmek isteyen korku imparatorluğuna karşı buradayız. Kötülük imparatorluğuna karşı buradayız. Ben kendimi bir kötülük imparatorluğunun yurttaşı olarak hissettiğim için buradayım" dedi.

"UMUT NÖBETİ'NE DÜN GELEN HABERDEN SONRA DAHA UMUTLU BAŞLADIK"

Ataol Behramoğlu, Zeynep Oral ve Tevfik Taş'a nöbeti devretmeden önce konuşan Celil Sağır da 'Umut Nöbeti'ni dün gelen haberlerden sonra daha umutlu bir şekilde aldıklarını belirterek, "Nokta'dan iki gazeteci arkadaşımız ve JİNHA'dan bir arkadaşımız özgürlüklerine kavuştular. Dolayısıyla biz sabah geldiğimizde daha umutluyduk. İçeride 30 civarında meslektaşımız var. Onların biran önce hürriyetlerine kavuşmasını istiyoruz. Son meslektaşımız dışarı çıkana kadar mücadelemiz devam edecek." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Yağışı Altında 'Umut Nöbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement