Kar Yağışı Nedeni ile Köydeki Hastaya 5 Saatte Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Kar Yağışı Nedeni ile Köydeki Hastaya 5 Saatte Ulaşıldı

Kar Yağışı Nedeni ile Köydeki Hastaya 5 Saatte Ulaşıldı

Batman’ın Sason ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeni ile bir hastaya 5 saat sonra ulaşıldı.

10.02.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Sason ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeni ile bir hastaya 5 saat sonra ulaşıldı.

Sason'a bağlı Kaşyayla köyü Elmapınar mezrasındaki Birnaz Çekin (16) isimli hastaya 5 saatlik bir yolculuktan sonra ulaştıklarını belirten Sason 112 acil birim sorumlusu Cemil Uçar, ilçedeki kar yağışları nedeniyle yolun kısmen kapandığını bu yüzden kendi imkanlarıyla yolu açarak ilerleyebildiklerini belirtti. Uçar, "İlçede devam eden kar yağışları nedeniyle daha önce Özel İdare ekipleri tarafından açılan yol kısmen kapandı. Bazı yerleri de heyelan nedeniyle kapalıydı. Bizde sağlık personelleriyle beraber yolu açarak mezraya gittik. 13.30'da 112 biriminden çıkış yaptık, 18.30'da ancak mezraya vardık. Toplam 5 saatlik yolculuktan sonra hastayı alıp gece 21.00'da Sason Devlet Hastanesi'ne ulaştırdık" dedi.

Sağlık ekibinden ATT Fatma Peker ise hastanın göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısını olduğunu belirterek, hastanın mezrada yapılan ilk müdahaleden sonra Sason Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını ve hayati tehlikesinin olmadığını belirtti. ATT Elif Çatak da, sağlık ekibi olarak ilk defa hasta almaya giderken yol açtıklarını söyledi.

Binraz'ın babası Abdulhakim Çekin de, kızının aniden rahatsızlandığını kaydederek, "Kızım aniden rahatsızlandı. Biz de 112 acili aradık. Ama ambulans biz aradıktan 5 saat sonra köye ulaştı. Yolumuz kar yağışlarından sonra kapandığı için henüz açılmamıştı. Sağ olsun sağlık ekipleri büyük zahmetlere katlanarak köyümüze ulaştılar. İlk müdahaleyi yaptılar ve kızımı alıp Sason Devlet Hastanesi'ne getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kar Yağışı Nedeni ile Köydeki Hastaya 5 Saatte Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement