Kar Yağışı Okulu Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Kar Yağışı Okulu Olumsuz Etkiledi

Sason'da köy okulu etkili olan kar yağışı nedeniyle çökme tehlikesi yaşıyor.

24.03.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason'da köy okulu etkili olan kar yağışı nedeniyle çökme tehlikesi yaşıyor.

Mereto dağı eteklerinde bulunan Sarıyayla köyünün Karayön mezrası ilkokulu yoğun kar yağışı nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kış aylarında kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu mezrada bulunan okul tek katlı olduğu için hemen hemen her kar yağışında kar altında kalıyor.

Bu yıl kış aylarında 7 sefer yoğun kar yağışının yaşandığını belirten köylüler, Mereto dağı eteklerinde bulunan mezradaki okulun da kardan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Okulda, 15 öğrencinin okuduğunu bildiren okul öğretmenleri, yoğun kar yağışından dolayı öğrencilerin de düzenli olarak okula gelmediklerini kaydetti.

Okul ile ilgili gerekli olan bütün onarımların yapılacağını belirten Sason Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren, yolların açılmasıyla mezraya giderek okulun tüm bakım onarım ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti.

Eren, şunları kaydetti:

"Okullarımızın onarımı için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu okulumuzun bulunduğu mezranın da yolu 5 ay kapalı. Bu yıl kış şartlarının ağır olmasından dolayı okulun duvarları dökülmüş. Yollar açılınca gerekli olan bütün müdahaleler yapılacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kar Yağışı Okulu Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement