Kar Yağışı Sapanca Gölü'ne Yaradı - Son Dakika
Güncel

Kar Yağışı Sapanca Gölü'ne Yaradı

Kar Yağışı Sapanca Gölü\'ne Yaradı

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi bölgedeki yağmur ve kar yağışı sonrasında yükseldi.

20.01.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi bölgedeki yağmur ve kar yağışı sonrasında yükseldi.

Son günlerde etkili olan yağmur ve kar yağışı Sapanca'daki su seviyesini arttırdı. 31 Aralık tarihinde su kodu 31.84 metre olarak ölçülürken, yağmur ve kar yağışlarının ardından su seviyesi arttı. Bugün yapılan ölçümde kod 32.13 metre seviyesine ulaştı. Sapanca Gölü'nde su seviyesinin yükselmesi üzerine kapaklar açılarak Çark Deresi'ne su bırakıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş su yüksekliğinin kontrol altında tutulması için kapakları açtıklarını belirterek, "Bu yıl ıslak periyot dediğimiz yağışlı aylar gayet verimli geçiyor. Gölümüz 32 metre seviyesini geçti. Gölün su kalitesinin yenilenmesi ve su yükseklik hızının kontrol altında tutulması için Çark Deresi'nin kapaklarını açtık" dedi. Su akışının ve göl seviyesinin takip altında tutulduğunu söyleyen Rüstem Keleş, şunları söyledi:

"Islak periyodun bu şekilde gitmesi gölümüz için son derece güzel bir gelişme. Havzadan su akışını ve gölün su seviyesini takip etmeye devam edeceğiz. Sapanca Gölü ile ilgili bütün parametreleri 24 saat izliyoruz. Her fırsatta gölün su bütçesinin Sakarya ve Kocaeli arasında insani tüketim amaçlı kullanılması tezini savunuyoruz. Bunun çok doğru bir yaklaşım olduğu geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız kuraklıkla da ortaya çıktı. Endüstriyel kullanım için alternatif bulunabilir ama insani tüketim söz konusu olduğu zaman bu çok zor bir süreçtir. Bu nedenle Sapanca Gölü gibi birinci sınıf içme suyuna sahip kaynağın insani tüketiminin öncelikli olarak planlanması ve endüstriyel kullanımın durdurulması gerekiyor." - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Yağışı Sapanca Gölü'ne Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement