Kar Yolları Kapattı, Binlerce Sürücü Mahsur Kaldı (2) - Son Dakika
Güncel

Kar Yolları Kapattı, Binlerce Sürücü Mahsur Kaldı (2)

Kar Yolları Kapattı, Binlerce Sürücü Mahsur Kaldı (2)

Sürücüler TEPKİLİ Manisa ile Balıkesir arasında dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan İstanbul- İzmir karayolunda mahsur kalan sürücüler, koordinasyon yetersizliğine dikkat çekerek tepki gösterdi.

31.12.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sürücüler TEPKİLİ

Manisa ile Balıkesir arasında dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan İstanbul- İzmir karayolunda mahsur kalan sürücüler, koordinasyon yetersizliğine dikkat çekerek tepki gösterdi. Balıkesir çıkışında barikat kuran polis, sürücüleri şehir merkezine yönlendirdi. Israrla yola devam eden bazı sürücüler, Selimiye Mahallesi'ni geçtikten sonra, ancak Çanakçı rampasına kadar gidebildi. Dün geceden beri kilometrelerce uzayan yoldaki konvoya yeni gelen araçlar da eklenmeye başladı.

"YETKİLİLERE ULAŞAMIYORUZ"

Konvoyda bekleyenlerden Cemal Sönmez, "Dün saat 19.00'dan bu yana Balıkesir'deyiz. Yolda kaldık. Benzinlikte bekledik, sonra yola çıktık. Şimdi de yolda bekliyoruz. Aslında fazla bir kar da yok. Kar çalışması, tuzlama ve benzeri çalışmalar göremedik. Karayolları gibi Kızılay yetkililerini de göremedik. Yetkililerin vatandaşa bu kadar çile çektirmeye hakkı yok. Koltuklarında oturacaklarına görev yapmalarını istiyoruz. Ekmek, su hiçbir şey yok" dedi.

Yolda 13 saattir mahsur kaldığını söyleyen Timuçin Yıldırım da, "Benim anlamadığım, karayolları ve AFAD nasıl bir koordinasyon yapıyor. Hiç gelen giden yok. Bazı yerlerde yemek yardımı yaptılar, ancak daha koordinasyonlu bir çalışma istiyoruz. Çevre illerden de ekipler yardıma gelmeli. Buradan Bursa'ya, İzmir'e kadar kuyruk var. Yollarda kaldık. Herkes tecrübeli sürücü de değil. Araçları kaydıranlar oluyor. Bu da ayrı bir tehlike oluşturuyor" dedi.

Adını söylemeyen bir vatandaş ise "Geri gidemiyoruz. Ekmek yok, su yok, yemek yok. Yakıtımız tükenmek üzere. Yarın da kar gösteriyor. En yakın kavşak ise 10 kilometre uzaklıkta. Burada donacağız. Bu insanlar gidecekleri yere nasıl gidecek?" diye konuştu.

Sürücüler karayolları yetkililerine ve polislere ulaşamamaktan yakındı. Her kış Balıkesir-İzmir karayolundaki Çanakçı rampasının kapandığına dikkat çeken sürücüler, tepki gösterdi.

YARDIMA AKUT YETİŞTİ

Konvoyun Manisa bölümünde bekleyen sürücülere AKUT Manisa gönüllüleri, yardım etti. AKUT ekipleri yetişebildikleri vatandaşlara yiyecek ve içecek dağıttı. AKUT İl Temsilcisi Hakan Özcan, "Karayolunun kapandığını duyduğumuz zaman, kendi aramızda belirlediğimiz 6 kişilik ekip ile hemen yola çıktık. Daha sonra karayoluna ulaştığımız zaman önce ne yapabileceğimiz konusunda kendi aramızda fikir alışverişinde bulunduk. Çevre belediyeler tarafından getirilen yiyecek ve içecekleri dağıtmaya başladık. Yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğunu yürüyerek gezerek vatandaşlarımıza sandviç, su ve meyve suyu dağıttık. Sabaha kadar çalışmalarımız sürdü" dedi.

PALETLİ AMBULANS VE UMKE ARAÇLARI HAZIR

Kar yağışının etkili olduğu bölge için Manisa İl Sağlık Müdürlüğü de harekete geçti. Manisa Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, "İlimizde kar yağışının etkili olması ile 45 adet 112 istasyonu, kar paletli ambulans ile 2 UMKE ekibi 24 saat süre ile hizmette. Bu sabaha karşı Yunusemre İlçesi Davutlar Mahallesi'nde 30 yaşlarında bir kadının rahatsızlandı ve paletli ambulans ile vakaya intikal ederek gerekli müdahale yapıldı. Ardından hastayı Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne naklettik" diye konuştu.

ARAÇLAR GERİ ÇEVRİLİYOR

Manisa Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, Akhisar çıkışında İstanbul yönüne gitmek üzere bekletilen araçların yanına gelerek bilgilendirme yaptı. Yetkililer yolun trafiğe açılması için büyük iş makinalarının karın yoğun olduğu Gelenbe Bölgesi'ne bekleyen araçlar yüzünden geçemediğini bu nedenle her iki yönde bekleyen araçların geri gönderilmesine karar verildiğini söyledi.

Yolun açılmayacağının açıklanmasının ardından araçlar Akhisar ve Manisa merkeze geri gönderilmeye başlandı. Yetkililer gece kısa aralıklarla yolun açıldığını bu sırada yola çıkan sürücülerin Gelenbe'de kaldığını belirtip bu noktaya müdahale etmeye çalıştıklarını söyledi. Tatil için Uludağ veya İstanbul'a gitmek için bekleyenler bu gelişme üzerine hayal kırıklığı yaşadı. - Ler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Yolları Kapattı, Binlerce Sürücü Mahsur Kaldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement