Kara Hafta İstanbul Festivali Pera Palace Hotel Jumeırah'ta - Son Dakika
Güncel

Kara Hafta İstanbul Festivali Pera Palace Hotel Jumeırah'ta

Türk Ekonomi Bankası'nın, 23 ile 24 Ekim tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan "Kara Hafta İstanbul" etkinliğine ev sahipliği yapacak.

07.10.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen polisiye festivalleri, bu yıl ilk defa Türkiye'de Pera Palace Hotel Jumeirah'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Kültürlerarası birlikteliği, katılan ünlü yabancı yazarlar ile de zenginleştirecek olan ve Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek festival kapsamında birçok sürpriz etkinlik düzenleniyor. Bu sürprizlerden en önemlisi ise Agatha Christie'nin torunu Mathew Prichard'ın festivali şereflendirmesi olacak.

Okumayı geniş kitlelere sevdiren polisiye edebiyatı konusu etrafında renkli bir şehir kültür aktivitesi olarak gerçekleşecek "Kara Hafta İstanbul" Pera Palace Hotel Jumeirah'ta dünyaca ünlü yazarları da ağırlayacak.

"Kara Hafta İstanbul" etkinliği kapsamında söyleşi yapacak yazarlar arasında Türkiye'nin en önemli polisiye yazarlarından Ahmet Ümit ve Celil Oker bulunurken, İngiltere'den Alexander McCall Smith, Amerikadan Leslie Klinger ile İtalya'dan Roberto Costantini de katılım gösterecek.

Pera Palace Hotel Jumeirah Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, Kara Hafta İstanbul etkinliği kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında "Kara Hafta İstanbul uluslarası çapta bir etkinlik olmakla birlikte, Türkiye'de ilk kez Pera Palace Hotel Jumeirah olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 22 Ekim tarihinde başlayacak etkinliğimizi, önümüzdeki yıllara da taşıyarak geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda şehir cinayetleri ve kadın polisiye yazarları gibi konu başlıkları, hem yerli hem yabancı polisiye yazarları tarafından ele alınacak" dedi.

Timer sözlerine şöyle devam etti: Farklılıkları ve ilkleri seven Pera Palace Hotel Jumeirah olarak, birçok sürprizlerimiz de olacak. Bunlardan bir tanesi, otelimizle özdeşleşen Agatha Christie'nin tüm kitaplarının ilk baskılarının sergilenmesi... Ve tabii ki onur konuğumuz, Agatha Christie'nin torunu Mathew Prichard'ın bizimle beraber bu etkinlikte yer alması, bizleri çok heyecanlandırıyor. Ayrıca uluslararası çapta Türk polisiyesi için önemli çalışmaları olan yazarımız Ahmet Ümit'in de destek vermesi bizim için çok büyük anlam taşıyor. Polisiye edebiyatı tutkunlarını ücretsiz olarak ağırlayacağımız Kara Hafta İstanbul için, desteklerini esirgemeyen Adnan Özer, Ahmet Ümit, Doğan Hızlan, Metin Celal ile birlikte tüm dostlarımıza ve ana sponsorumuz TEB'e de sizin aracılığınızla şükranlarımı sunuyorum.

Köklü geçmişi kadar, kültür ve sanat hayatına katkılarıyla da ön plana çıkan Pera Palace Hotel Jumeirah'ta etkinlik kapsamında Agatha Christie'nin ilk baskı kitapları sergilenirken, katılan yazarlar Beyoğlu'ndaki kitapcılarda imza etkinliklerine katılacak. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek ve etkinliklere dair tüm detaylar #blackweekturkey hashtag'iyle sosyal medyada paylaşılabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kara Hafta İstanbul Festivali Pera Palace Hotel Jumeırah'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement