Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak, Azerbaycan'da - Son Dakika
Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak, Azerbaycan'da

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Azerbaycan'da Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov ve Sınır Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Elçin Guliyev'le görüştü.

19.11.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Azerbaycan'da Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov ve Sınır Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Elçin Guliyev'le görüştü.

Olağanüstü Haller Bakanı Haydarov Orgeneral Çolak ile görüşmesinde, bakanlığının faaliyetlerini anlattı, bu alanlarda Türk kurumlarıyla yapılan işbirliklerinden memnuniyetini dile getirdi.

Orgeneral Çolak da komutanlığının Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Bakanlıktaki Kriz Yönetim Merkezini gezen Çolak, yetkililerden bilgi aldı.

Orgeneral Çolak-Guliyev görüşmesi

Çolak, Azerbaycan Sınır Kuvvetleri Komutanlığında askeri törenle karşılandı. Komutanlıktan yapılan açıklamaya göre Orgeneral Çolak ve Korgeneral Guliyev, görüşmede, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki askeri ilişkilerin mevcut ve gelecekteki durumu müzakere etti.

Göreve geldikten sonra ilk resmi ziyaretini Azerbaycan'a gerçekleştirdiğini hatırlatan Çolak, Türkiye'nin, Azerbaycan'ın en önemli ortağı olduğunu vurguladı.

Korgeneral Guliyev de sınır koruma faaliyetlerini anlattı.

Görüşmede sınır güvenliğinin güçlendirilmesi konusunda karşılıklı tecrübe paylaşımı, sınır tatbikatları ve ortak eğitimlerin yapılması yönünde işbirliklerinin güçlendirilmesinin önemi vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak, Azerbaycan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement