Kara: "Muhtarlarımız ile Dayanışma İçinde Hizmet Üreteceğiz" - Son Dakika
Güncel

Kara: "Muhtarlarımız ile Dayanışma İçinde Hizmet Üreteceğiz"

Kara: "Muhtarlarımız ile Dayanışma İçinde Hizmet Üreteceğiz"

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçenin 39 mahalle muhtarı ile bir toplantı düzenledi.

12.04.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte muhtarlara bilgi veren Başkan Cem Kara, yapılacak hizmetler ile ilgili muhtarları bilgilendirdi.

Çatalca'nın 39 mahalle muhtarı Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuğu oldu. Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Fehmi Akyüz ve Cengiz Uçar'ın da hazır olduğu Çatalca Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda yapılacak hizmetler ile ilgili bilgiler verildi.

SU FİYATLARI CÜZİ BİR MİKTAR OLMALI

"İstanbul'un en büyük coğrafyası Çatalca'dır. Bizim amacımız ilçemizi gelecekte İstanbul'un en büyük ekonomisi haline getirmektir. Ormanlarımız, su kaynaklarımız, tarım alanlarımız bol miktarda Çatalca'mızda mevcut. Bu zenginliklerimizi kullanarak gelecekte en güçlü ekonomilerden birisi olacağız. Bunu; önümüzdeki beş, on seneler içinde göreceğiz. Bulunduğumuz yerde yaşayarak ve üreterek bunları göreceğiz" diyerek söze başlayan Başkan Cem Kara, Çatalca'nın su kaynaklarını koruması ve kullanımı hakkında şunları söyledi: "Biz su kaynaklarımızı koruyoruz ve İstanbul ile suyumuzu paylaşıyoruz. Eğer 15 milyon nüfuslu bir şehre suyumuzu veriyorsak, İstanbul da bize çeşitli olanaklar sağlamalı. Şimdi mahalle statüsüne dönen köylerimiz suları ucuz fiyattan kullanacaklar. Ama beş sene sonra İstanbul'un içinde Beşiktaş, Kadıköy, Şişli'de su fiyatları neyse, ilçemiz köylerinde de tarife aynı olacak. Önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Meclisi açılıyor. Çatalca Belediye Meclisi toplantısında tüm meclis üyelerinden bir şey istedim. Dedim ki, herkes mensup olduğu partini grubuna teklif versin. Su fiyatları cüzi bir rakama çekilmeli ve bizlere tarımda, hayvancılıkta çeşitli teşvikler verilmeli. Ben Çatalca Belediye Başkanı olarak bunu isteyeceğim."

KÖYLERDE İMAR DURUMU

Mahalleye dönen köylerin imar planları hakkında da muhtarlara bilgi veren Başkan Cem Kara, "Köylerimizde var olan imar planlarında en fazla iki kata izin veriliyor. Var olan yetersiz imar planları köyün menfaatleri doğrultusunda yapılmalı. Köyün yerleşik alanı dışında imar hakkı olmadığına göre, imarlardaki artış haklarımız verilmelidir. Bu konuyu da İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde dile getireceğim." dedi.

ÇATALCA İÇİNDE GÖÇ; KIRSALDAN MERKEZE DOĞRU

Çatalca içi göç hareketlerinden de bahseden Başkan Cem Kara, göçün genelde ilçe içinde yaşandığını belirtti. Örneklerle: " Çiftlikköy'ün nüfusu 2007 yılında 2473 iken, şimdi 2010. Karacaköy'ün nüfusu 2007 yılında 3000 küsur ama şimdi ise 2543. Keza Binkılıç da öyle, diğer orman köylerimiz de öyle. Buradan ayrılan insanlarımız Çatalca merkeze göç ediyorlar. Köylerimizde yaşlı nüfusumuz artmaya başladı. Onlara kışın odun kes, çalı topla, soba yak ve ısın diyemeyiz. Orman köylüsü olsa bile buralarda yaşayan vatandaşlarımız doğalgaz kullanmalı." dedi.

ARTIK ÇATALCA'DA TAŞ OCAĞI AÇILMAMALI

Çatalca'nın doğasının ve çevresinin de bozulmaması gerektiğini, bunun için de çalışmalarına devam edeceğini bildiren Başkan Cem Kara, "İlçemizin her yerinde taş ocağı, maden ocağı açılıyor ve haberimiz olmuyor. Neresi olursa olsun; bu bölgede taş ocağı açılmamasını ve ruhsatı bitenlerin de tekrar ruhsatlandırılmamasını talep edeceğiz." dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK ÇATALCA'NIN OLMAZSA OLMAZI

Tarım ve hayvancılık ile ilgili olarak da; "Tarım ve hayvancılıktan hiçbir zaman vazgeçemeyiz. Çünkü bunlar bizim yaşamımız için gerekli. Bizler bölgemizde tarım ve hayvancılık ile ilgili teşvik almamız gerekirken, cezalandırılıyoruz. Mahsullerimiz para etmiyor ama mazot, yem, gübre, ilaç ateş pahası. Bunlar da aşmalıyız." diyen Başkan Cem Kara muhtarlara seslendi: "Çatalca'nın menfaatleri doğrultusunda dik durmalıyız. Sorun neyse çözümünü talep edeceğiz. Halk ile beraber hakkımızı arayacağız."

90 YILLIK KÖY MUHTARI ANLAYIŞI BİR ANDA BIRAKILMAZ

Köylerin tüzel kişiliğinin kalktığını söyleyen Başkan Cem Kara, "Köylerin tüzel kişilikleri kalkmadan önce muhtarlar çalışıyorlardı. Özel idareden, kaymakamlıktan, belediyeden veyahut özel sektörden, hayırseverden hizmet istiyorlardı. Şimdi ise köylerimiz tek bir yere, belediyeye bağlı. Köylerimizdeki taşınmazlar da Çatalca Belediyesi'ne bağlandı. Köylerimizin mallarını koruyacağız. Ne yapılması gerekiyorsa, hep beraber yapacağız. Ne yapılacaksa kaynağı beraber bulacağız. Muhtarlarımızın ve köy halkımızın istemediği hiçbir faaliyeti hayata geçirmeyiz. 90 yıllık köy muhtarı anlayışını bir anda bırakamayız. Eski sistemde olduğu gibi devam edip, yeni muhtar anlayışına uyum sağlayacağız. Çatalca'da dayanışma içerisinde çalışacağız, iş yapacağız, hizmet üreteceğiz." dedi.

KÖYLERDE ÇÖP TOPLAMA YETKİSİ 31 MAYIS 2014'E KADAR İBB'DE

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından muhtarlar söz alarak akıllarında kalan soru işaretlerini dile getirdiler. Bir muhtarın köylerdeki çöp toplama sorunu sorusu üzerine, Başkan Cem Kara: " İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu anlaşma gereği 31 Mayıs 2014 tarihine kadar köylerimizden çöp toplama yetkisi İBB'dedir. Biz 2009 yılında göreve geldiğimizden sonra Çatalca Belediyesi olarak, üç yıl boyunca köylerimizden çöpleri topladık. Yeni Büyükşehir Yasası'na en hazırlıklı belediye Çatalca Belediyesi'dir." dedi. Yapılan toplantının sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Fehmi Akyüz ve Cengiz Uçar ile muhtarlar öğlen yemeği yediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kara: 'Muhtarlarımız ile Dayanışma İçinde Hizmet Üreteceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement