Kara Perşembe'de 210'ncu Hafta - Son Dakika
Yerel

Kara Perşembe'de 210'ncu Hafta

Kara Perşembe\'de 210\'ncu Hafta

Kayapınar Belediyesi çalışanları cezaevinde tutuklu bulunun Belediye Başkanları için yaptıkları 'Kara Perşembe' eyleminin 210. sunu gerçekleştirdiler.

28.03.2014 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi çalışanları cezaevinde tutuklu bulunun Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve Kürt siyasetçileri için yaptıkları 'Kara Perşembe' eyleminin 210' ncusunu gerçekleştirdiler.

Belediye hizmet binası önünde yapılan açıklamaya Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanı Gülten Kışanak, BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, Kayapınar eş başkanları M. Ali Aydın, Fatma Arşimet, Barış Anneleri, Genel-İş, Tüm-Bel-Sen yöneticileri, meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Eylemde açıklama yapan Kayapınar eş başkan adayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanı Gülten Kışanak, "KCK operasyonları Kürt siyasetine ve barış umutlarına karşı yapılan bir tuzaktı. Binlerce Kürt siyasetçiyi tutuklanmasına rağmen Kürt halkı birlikteliğini ve mücadelesini yükselterek operasyonları boşa çıkartmıştır. Halkımız kazanmış operasyonları yaparak hesap yapanlar kaybetmiştir. 30 Mart seçimleri halkımızın desteğiyle ortaya çıkacak sonuç Türk siyasetteki dengesini sarsacaktır. Kayapınar halkının iradesi belediye başkanı Zülküf Karatekin cezaevinde onurlu bir direniş gösteriyor. Aynı şekilde büyük bir oy çokluğuyla vekil seçilen Hatip Dicle'nin vekilliğini çalarak AKP'ye verdiler. Kayapınar halkı 30 Mart'ta en iyi cevabı verecektir"şeklinde konuştu. . Eylem beş dakikalık oturma eylemiyle sone erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kara Perşembe'de 210'ncu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement