Karaağaç Pîr-i Sâmi Hz. Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Karaağaç Pîr-i Sâmi Hz. Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi Yenileniyor

Karaağaç Pîr-i Sâmi Hz. Kur\'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi Yenileniyor

1960’tan beri Erzincan’ın öncü Kuran kurslarından olan Karaağaç Pîr-i Sâmi Hz. Kur’an Kursu, uzun yıllardır verdiği hizmete ara verip tekrar yapılmak üzere yıkıldı.

03.10.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1960'tan beri Erzincan'ın öncü Kuran kurslarından olan Karaağaç Pir-i Sami Hz. Kur'an Kursu, uzun yıllardır verdiği hizmete ara verip tekrar yapılmak üzere yıkıldı.

Yıkımı gerçekleştirilen merkez hakkında açıklamada bulunan Erzincan Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülüğü şu bilgilendirmelerde bulundu; " 1960'lı yıllarda, toprağa ekilen tohum misali, önce İmam Hatip Lisesi, sonra İmam Hatip Yatılı Erkek Öğrenci Yurdu sonra da gündüzlü ve yatılı erkek Kur'an kursu olarak 2014 yılına kadar ilimizin manevi açıdan donanımlı, çok kıymetli talebeler, ilim adamları, hafızlar ve Kur'an okuyan neslin öncülüğünü yapmada önemli bir misyon ve vizyonu üstlenmiş olan Karaağaç Kur'an Kursu'muz, depremler ve yoğunluklu kullanım nedeniyle ekonomik ömrünü tamamladığından yıkımı gerçekleştirilmiştir.

Son yıllarda müftülüğümüzün koordinesinde, şehrimizin doğu tarafında Süreyya Hanım Kız Kur'an Kursu, batı istikametinde Recep Demir Erkek Kur'an Kursu olarak, biri kız ve diğeri de Erkek 150-200'er kişilik kapasite ile hizmet veren kurslarımız, Her Mahalleye Bir Kur'an Kursu projemiz ve şehrin batı girişinden Üniversite Camii, doğu girişinden ise Yeni Sanayii Camii, mimarileriyle tarihi ve kültürel derinlikli ilimizi süslemiştir.

Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Erzincan İl Müftülüğü bünyesinde hizmet ve faaliyette bulunmak üzere yapımı tasarlanan ve inşaatı başlama aşamasına gelen Karaağaç Pir-i Sami Hz. Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi inşaatı başlama aşamasına gelmiş olup, hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarına arz edilmiştir.

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait 1.045,27 m2 arsa vasıflı taşınmaz üzerinde 3.500 m2 inşaat alanına sahip, 100 kişilik yatılı Karaağaç Pir-i Sami Hz. Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi, Hafızlık ve Hafızlık Sonrası Mesleki Eğitim Kursu'nun verileceği, Kütüphane, Etüt Salonu, Müsiki Salonu, Çok Amaçlı Spor Salonu ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi'nin de içerisinde bulunacağı İlim ve irfan yuvası olarak halkımızın hizmetine sunulabilmesi için değerli yardımsever kardeşlerimizin desteklerine ihtiyacımız vardır.

Konu ile alakalı olarak değerlendirmelerde bulunan Erzincan İl Müftümüz Yavuz Karabayır ise; "Allah (c.c.) sizden inananları ve kendilerine ilim verilenleri derecelerle yükseltir!" ilahi düsturundan hareketle ve içerisinde "Ey Rabbim! İlmimi artır!" Diyen gönüllerin eğitim ve öğretime tabi tutulacağı, "…Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" bilincinin oluşturulacağı ve bu bilinçle hayata kazandırılacak olan kıymetli vatan evlatlarının yetiştirileceği ilim ve irfan mektebimize yapılacak maddi- manevi her türden destek, şüphesiz Rabbimiz katında hüsn-ü kabul görecek ve bir sadaka-i cariye hükmünde halkımıza hizmet verecektir.

Öyle ki; Abdullah İbn-i Mes'üd (r.a.) den rivayet edildiğine göre, Resülullah (s.a.v.) efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

"Yalnız şu iki kimseye gıpta edilir: Allah'ın kendisine ihsan buyurduğu malı hak yolunda harcayıp tüketen kimse ve Allah'ın kendisine verdiği ilimle yerli yerince hükmeden ve onu başkalarına da öğreten kimse!"

Yine Ebü Hureyre (r.a.)'den rivayet edildiğine göre, Resülullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Kim ilim tahsile etmek için bir yola girerse, Allah'ta o kimseye cennetin yolunu kolaylaştırır."

Bir diğer hadis-i Şerif'te ise yine Ebü Hureyre (r.a.) Efendimiz' in; "İnsanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, kendisinden istifade edilen ilim ve kendisine dua eden salih bir evlat!" buyurduğu haber verilmiştir.

Bu düşünce ve mefküre örgüsü, bilinci ve hayat tarzı için gayret ediyor, Rabbimizin değerli hayırsever vatandaşlarımızın da destekleriyle gayretlerimizi artırmayı hedefliyoruz. Allah'ımız bizleri buna muvaffak kılsın.

Çalışmalarımız doğrultusunda fizibilite, proje ve ihale çalışmalarımız sona ermek üzere olan ve temelinin atılmasına sayılı günler kala, hem ilimize manevi hizmette bulunmuş, ahirete göçtükten sonra bile hizmet vermeye devam eden, Muhammed Sami Erzincani Hazretlerinin ismini yaşatmak, bir yandan da yakın tarihimizde ilimizin manevi damarını besleyen ve şimdi, haftalık derslerin verileceği (Tefsir-Hadis-Fıkıh vb.) kürsüler Pir-i Sami Hz. Leri Karaağaç ilim Araştırma Merkezini hayırsever vatandaşlarımızın ve kadirşinas Erzincan'lıların kıymetli katkılarıyla inşa edeceğiz.

Karaağaç Pir-i Sami Hz. Kur'an Kursu ve İlim Merkezi'mizin bir an önce yapımına başlanması ve muazzam bir hizmet yuvasına dönüşerek halkımızın istifadesine sunulması için Rabbimizin yardımını, hayırsever kardeşlerimizin desteklerini ve tüm Erzincan'lı duyarlı kardeşlerimizin maddi manevi her türlü katkı ve dualarını yürekten arzu ediyor, kolaylıklar diliyoruz. Çalışmak bizden, muvaffakiyet Allah'tandır." Dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaağaç Pîr-i Sâmi Hz. Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement