Karaağaç Pir-i Sami Kur'an Kursu Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Karaağaç Pir-i Sami Kur'an Kursu Temel Atma Töreni Yapıldı

Karaağaç Pir-i Sami Kur\'an Kursu Temel Atma Töreni Yapıldı

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Karaağaç Pir-i Sami Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezinin temel atma törenine katıldı.

11.11.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Karaağaç Pir-i Sami Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezinin temel atma törenine katıldı. Törene Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Müftü Yavuz Karabayır ve davetliler katıldı.

Erzincan'da 1960'lı yıllar ile 2014 yılları arasında faaliyet gösteren Karaağaç Kur'an Kursu'nun depremler ve yoğunluklu kullanım nedeniyle ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle, geçen aylarda yıkımı gerçekleştirilmişti. Erzincan Müftülüğünün girişimleri neticesinde ve hayırseverlerin destekleriyle Karaağaç Pir-i Sami Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezinin temeli atıldı.

Kur'anı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan temel atma töreninde konuşan Müftü Yavuz Karabayır, hayırsever Erzincanlıların katkılarıyla Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezinin kısa sürede tamamlanacağını kaydetti. Müftü Karabayır; "1960 yılında hizmete başlayan Karaağaç Kur'an Kursumuz nice hafızlar, ilim adamları, nice güzel insanlar yetiştirmiş ve miadını doldurmuş. Yıkılarak şimdi de daha güzel bir proje ile inşallah Erzincan'ımız da yetişen hafızların, ilahiyatçılarımızın, imam hatip öğrencilerimizin burada hafızlık sonrası ilahiyatı okurken, imam hatip lisesini okurken, fakültemizle birlikte, imam hatiple birlikte Arapça başta olmak üzere diğer İslam-i ilimleri de takviye dersi de bir program dahilinde yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı konuşmada; "Kur'an Kursları sadece Kur'an eğitimini değil, dünyevi eğitimleri de mutlak suretle çocuklarımıza vermeleri gerekiyor. Hafızlık ayrı bir konudur. Onunda ayrıca yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması gerekiyor. O nedenle son zamanlarda İmam Hatip okullarına verilen ağırlık gelecekte bu ülkenin çok ilmi, sağlam karakterli, ahlakı düzgün, vatanını milletini seven, bayrağını seven ve bu uğurda canlarını verecek nesillerin yetişmesine sebep olacaktır." dedi.

Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Süleyman Kahraman, Kur'an Kursu'nun, ilim irfan mektebinin Erzincan'a hayırlı olması dileklerinde bulunarak; "İnşallah böyle bir hayır bizlere de nasip olur" dedi.

Konuşmasının devamında Vali Kahraman şu ifadelere yer verdi; "Bu Kur'an kursumuzun ve ilim merkezimizin yapılmasına öncülük eden başta İl Müftülüğümüze, hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Şimdi burada aziz milletimize yarım asrı aşkın hizmet eden mekanı yeniden inşa edeceğiz. Bizler bu dünyaya yeryüzünü ifsat etmeye değil imar etmeye geldik. Yüzyıllar boyunca bu topraklarda sayısız medeniyetler, devletler hüküm sürdü. Binalar, mekanlar yıkılır, yenileri yapılır. Önemli olan insanımızın kalbini imar etmektir. Bugün burada sadece bu binanın temelini atmıyoruz. Aynı zamanda sevginin, şefkatin, kardeşliğin ve yardımlaşmanın da temelini atıyoruz. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki: " Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir. " Bizler de Peygamber Efendimizin bu sözünü şiar edinmeliyiz. Burada eğitim görecek kardeşlerimiz Peygamberimizin güzel ahlakıyla, Kuran'ın ilahi mesajıyla Pir -i Sami Hazretlerinin öğretileriyle büyüyecek. Şehrimizin göbeğinde herkesin kolayca ulaşabileceği bir ilim, irfan ve sevgi merkezi olacak. Bu güzel projenin yapımında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kahraman ve katılımcılar Kur'an Kursu'nun temelini attılar. 3 bin 500 metre alana sahip olacak ve geleceğin hafızların yetiştirileceği Karaağaç Pir-i Sami Kur'an Kursu ve İlim Araştırma Merkezinde Kütüphane, konferans salonu, etüt salonu, çok amaçlı salon, spor salonu ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi yer alacağı öğrenildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaağaç Pir-i Sami Kur'an Kursu Temel Atma Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement