Karaarslan'dan Posbıyık'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Karaarslan'dan Posbıyık'a Ziyaret

Karaarslan\'dan Posbıyık\'a Ziyaret

Özel bir otomotiv firması Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Kdz.

28.02.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel bir otomotiv firması Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesine gelen özel bir otomotiv firması Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Kdz.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı da ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette Karaarslan'a, Karadeniz Ereğli'de yapılabilecek sanayi yatırımları ve yatırım alanları ile ilgili olarak brifing de verildi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette özel bir otomotiv firması

Batı Karadeniz Bölge Müdürü Yılmaz Bayat ve firmanın Kdz. Ereğli Temsilcisi İşadamı Şemsi Durdu yer aldı. Yaklaşık bir saat süren ziyarette genel olarak Kdz. Ereğli konuşuldu. İlçedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten özel bir otomotiv firması Genel Müdürü Ümit Karaarslan yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Kdz. Ereğli Belediyesi'nin hayata geçirdiği projelerle ilçenin adını duyurmaya devam ettiğini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi olarak iyi yolda ilerlediklerini Karaarslan'ın da ifade ettiği ekonomik sıkıntıların en önemli sorun olduğunu ifade eden Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçenin ekonomik olarak bu duruma geliş nedenleri hakkında Karaarslan'a detaylı bilgiler verdi. 2006 yılında özelleştirildikten sonra Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları'nda yüksek ücretle işçi çalıştırma döneminin sona erdiğini, bunun yanında global kriz sebebiyle binlerce işçinin çalıştığı tersanelerin işçi çıkarmasının da piyasaya giren paranın erimesine neden olduğunu kaydeden Posbıyık, Tuzla ve Yalova'daki tersaneler çok iyi ortamlarda çalışmalarını sürdürmelerine rağmen kredi imkanları yok olan Karadeniz Ereğli'deki tersane sahiplerinin sipariş alamadıklarını söyledi. Kdz. Ereğli ekonomisinin önemli unsurlarından biri olan sac tüccarlarının büyük çoğunluğunun iflas etmeleri sebebiyle de kent ekonomisinin bir başka yara daha aldığına vurgu yapan Posbıyık, yaşanan bu sıkıntıları ortadan kaldırmak ve Kdz.Ereğli'yi ekonomik anlamda eski canlı günlerine döndürebilmek adına bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ekonomi uzmanlarına hazırlatılan raporlarla ilçedeki yatırım alanlarını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını hatırlatan Posbıyık, bu uygun alanlarda demir-çelik yan sanayi alanında tesisler açılması için çaba sarf ettiklerini, otomotiv sektörünün önemli firmalarını da yatırım yapmaları için ilçeye davet ettiklerini belirtti.

Özel bir otomotiv firması Genel Müdürü Ümit Karaarslan da konuşmasında, Başkan Posbıyık'ın üzerinde durduğu global krizden en çok etkilenen sektörlerin başında otomotiv sektörünün geldiğine vurgu yaptı.

Bu kriz sebebiyle birçok otomotiv firmasının merkezi fabrikalarının dışında başka yerlerde yatırım yapabilme olanaklarının kalmadığını hatırlatan Karaarslan, otomotiv firmasının

mevcut fabrikasında genişleme politikası güttüğünü ve başka yerleşim birimlerinde yatırım yapma düşüncesinde olmadıklarını belirterek, "Bakan Zafer Çağlayan son dönemlerdeki girişimleriyle önemli dünya şirketlerini Türkiye'ye yatırım yapmaya davet ediyor ve kanımca önemli girişimlerde bulunuyor. Bizim gözlemlerimize göre şu an için firmaların çoğunluğunun böyle yatırımlara girebileceklerini düşünmüyorum. Ancak yaşanmakta olan krizin etkilerinin azalmasıyla birlikte bu firmalar yapacakları yatırımlar konusunda önceliği ülkemize vereceklerdir. Firma olarak da ekonomik kriz tamamen sona erdiğinde Kdz. Ereğli' ve bölgesinde yatırım yapma konusunu gündeme getirir ve sizin düşüncelerinizi dillendiririz. Ancak şu anki ortamda biz şirket olarak yeni yatırım yapmaktansa mevcut tesislerimizi genişletme yolunun daha olumlu olduğuna inanıyoruz" dedi.

Karaarslan ve beraberindekilerin gerçekleştirdikleri ziyarette bu yıl 20.si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Festivali de gündeme geldi. İşadamı Şemsi Durdu festival ile ilgili olarak Genel Müdür Karaarslan'a bilgiler verirken firma olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da festival etkinlikleri içinde en iyi şekilde yer alacaklarını söyledi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan slayt eşliğinde Karadeniz Ereğli, ilçenin demir-çelik yan sanayine uygun yatırım alanları ve yapılabilecek yatırımlar konusunda firma yetkililerine bir brifing verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaarslan'dan Posbıyık'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement