Karaaslan: "Yine Hüsrana Uğrayacaklar" - Son Dakika
Yerel

Karaaslan: "Yine Hüsrana Uğrayacaklar"

Karaaslan: "Yine Hüsrana Uğrayacaklar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “7 Haziran sonrasında oluşan tablodan biraz umutlanan gruplar, yine hüsrana uğrayacaklar.

16.10.2015 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "7 Haziran sonrasında oluşan tablodan biraz umutlanan gruplar, yine hüsrana uğrayacaklar. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil" dedi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, seçim çalışmaları kapsamında Sasa Restorant'ta düzenlenen kahvaltı programında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan akademisyenlerle bir araya geldi.

"BULUŞMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, kahvaltı sonrasında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimleri öncesinde başlayan seçim maratonunun ara vermeden devam ettiğini belirterek, "7 Haziran seçimlerinden bu yana geçen sürede Türkiye'deki siyasi gündemin oldukça yoğun geçti. Sizlerle gerçekleşen bu buluşmayı çok önemsiyorum. Çünkü üniversitenin şehirle kurduğu ilişki bana göre kentin gelişmesine en büyük katkıyı sağlayacak ilişkidir. Hem bilimsel altyapısıyla, hem akademik alanda, hem de kentin ve kentlinin entelektüel birikimine yapacağı katkı bakımından mutlaka bu ilişki çok kıymetli bir ilişkidir. Bundan sonra geliştirilmesini kendi adıma çok önemsiyorum. Bununla ilgili yapılacak tüm çalışmaların içinde bulunmayı ve katkı sağlamayı hedefliyorum" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE İLE ŞEHİR İŞBİRLİĞİ YAPMALI"

Üniversitelerin düşünce özgürlüğünün en geniş anlamda yaşanması gereken alanlar olduğunu belirten Karaaslan, "Üniversiteler özgür düşüncelerin tartışıldığı alanlar olması bakımından çok çok önemlidir ve kente en büyük katkıyı bu anlamda sağlamaktadır. Samsun çok şanslı bir şehir. Çünkü OMÜ bu anlamda büyük bir potansiyele sahip. Şehir ile ilgili yapılacak çalışmalara üniversitenin mutlaka dahil olması çok önemlidir. AK Parti'deki Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevim açısından hem de bu alanlarla ilgili olarak Samsun'la ilgili konularda işbirliğini açık tutmak ve bundan sonra çok güçlü bir şeklide bu işbirliğini götürmek isterim. Bundan sonra Samsun için gerçekleştirilecek tüm projelerde birlikte çalışırız. Üniversitenin şehirle kuracağı ilişkinin daha da sağlamlaşması bu anlamda çok önemli. Öğretim üyeleri bilgi ve birikimlerini gelecek nesillere aktarmakla kutsal bir görev yapıyor" ifadelerini kullandı.

"HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"

Samsun'un 'genç bir şehir, İlkadım şehri' olduğunu söyleyen Karaaslan, "Sayın Başbakanımızın bahsettiği gibi Samsun meşale şehir. Bu meşale 1919'da yakıldı ve bütün Anadolu'yu aydınlattı. Bugünde inşallah Samsun'dan yakılan meşale yine tüm Türkiye'yi aydınlatacak. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde iş artık parti menfaatlerinin çok ötesine geçmiş durumda. Konu memleket meselesine dönüşmüş durumda. Hepimizin bu anlamda birlik ve beraberlik içinde olması çok önemli. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç bir şeyi kolay elde etmedi. O nedenle de bu yüzden bütün değerlerine sıkı sıkıya bağlı. Türkiye birçok alanda çok gelişmiş bir ülke. Çok daha dik duran ve sağlam temeller üzerine oturmuş bir ülke. Dolayısıyla 7 Haziran sonrasında oluşan tablodan biraz umutlanan gruplar, yine hüsrana uğrayacaklar. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil" şeklinde konuştu.

Kahvaltı programına ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Adem Bektaş ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe de katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaaslan: 'Yine Hüsrana Uğrayacaklar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement